Saturday, 31 October 2015

Rawatan Pergigian UiTM (Pesakit Luar)

syafi khizar | 05:54 | 25Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .


Image result for braces

Baru-2 ni, Kak Dora, salah seorang pelajar final year UiTM ada email Yaya bertanyakan mengenai rawatan braces di UiTM. Yaya rasa Kak Dora ada baca tentang  entry Dentistry UiTM dan Kenapa Pilih Dentistry bukan Medic Yaya , sebab tu dia email Yaya . Yaya rasa je la . =)


Kak Dora nak buat braces under UiTM . So , dia tanyakan prosedur semua .

Okay , kepada mereka di luar sana yang nak gunakan perkhidmatan UiTM , prosedur dia macam bawah ni ya . Harap membantu .



Rawatan braces memang dibuka untuk public. Untuk pengetahuan saudara/saudari Sekarang fakulti telah berpindah ke sg buloh. Kes yang bersesuaian sahaja yang layak dirawat di fakulti dan perlu check up gigi dahulu di klinik primer di kampus sg buloh untuk mengetahui kesesuaian kes anda. Sekiranya sesuai, anda mungkin akan di 'screen' oleh pelajar sarjana muda dan dirujuk kepada pakar. Menunggu mungkin di dalam jangka masa 6 bulan.

Kesimpulannya :
  • Pergi check-up dekat Klinik Primer Kampus UiTM Sungai Buloh
  • Kemudian , maklumat lanjut tentang rawatan boleh diperoleh di sana.
  • Tempoh menunggu lebih kurang 6 bulan.

P/s : 
Jarang nampak lelaki pakai braces =) 

Sebarang pertanyaan , boleh email dekat Yaya. 

25 comments:

  1. If naka buat braces berapa rm ye

    ReplyDelete
  2. Kalau dulu, min rm2k , sekarang kurang pasti la..

    ReplyDelete
  3. Kalau nak buat braces kat mana? Utk pelajar uitm berapa harganya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Direct pergi uitm sg buloh. harga tak pasti. sorry ;/

      Delete
  4. Salam, memang pergi ke sg. Buloh ye? Bukan ke klinik pergigian di puncak perdana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup . Sg Buloh . Kalau nak lebih kepastian , boleh contact unit pergigian UiTM

      Delete
  5. Kak yaya🙌 Kayy gedik pulak rasanya😏😏..Nak pergi kena buat appointment dulu ke cemna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haii Adik manis . . . Bole je walk in , tapi , mula-2 dia akan check macam biasa je la dulu .

      Delete
    2. Ohh okeh. thnk u akak. Sy slalu nak buat braces tapi dokter kata kena sampai gred2 dia
      kay kay thnk u. Huhu saja menyinggah.

      Delete
  6. saya ada call tapi dia terus call ended, blh mintak website or no untuk bt appointment dak :)

    ReplyDelete
  7. Kalau saya nak tampal gigi boleh? Berapa ye bayaran dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh in sha Allah.. kos tu Yaya kurang pasti..

      Delete
  8. Replies
    1. Sorry , tak pasti , saya bukan student dentistry UiTM

      Delete
  9. Hi nak tanya kalau nak buat pemasangan bracket je boleh tak? Bracket braces saya tercabut & klinik tempat saya buat braces saya jauh di johor. Saya student uitm shah alam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi ! Boleh saya rasa , btw , saya bukan student Dentistry UiTM . Boleh call pihak berkenaan untuk maklumat lanjut

      Delete
  10. Hi, sy dah pegi dah sana buat check up untuk gigi. So dia kte kena tunggu setahun setengah. Lama menunggunya sbb ramai lagi yg nak buat huhu.

    ReplyDelete
  11. Boleh tau umur yang ditetapkan nak pakai braces kat sana ada had tak? Thankyou

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai . Tak berapa pasti la , Sya bukan student sana . Sorry sangat-2 .

      Delete
  12. Saya student uitm seremban. Blh ke buat dekat sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah boleh . =) Sebab student UiTM kan

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥