Monday, 17 December 2018

Segmen Bloglist Awal Tahun, Januari hingga Mac 2019, ciklapunyabelog

S.K. | 21:04 | 1Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . . 

Segmen Bloglist Awal Tahun, Januari hingga Mac 2019, ciklapunyabelog.

Semoga dimurahkan rezeki semuanya :)

THE LITTLE FELLA'S

S.K. | 21:04 | 1Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . .


Semoga dimurahkan rezeki semuanya :D

Segmen Bloglisted 2019 by Misya

S.K. | 19:06 | 3Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 


Semoga murah rezeki semuanya :D

Segmen : Pencarian Bloglist Faiq Najmi 2019

S.K. | 19:01 | 2Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . .


Semoga murah rezeki semuanya :D

Segmen Bloglist YEASLMN #2019 (Januari - Disember)

S.K. | 18:55 | 5Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .

Segmen Bloglist YEASLMN #2019 (Januari - Disember)

Semoga murah rezeki semuanya :D

Giveaway Akhir Tahun 2018 by Lady in Red Planner

S.K. | 18:48 | 2Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 


Semoga murah rezeki semuanya :)

azyyatiliah.com Giveaway 2018 | Win Duck Card Holder

S.K. | 18:43 | 1Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .


Semoga murah rezeki semua :D

Giveaway The Berkat Di Mialiana.com

S.K. | 14:52 | 2Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .



The Berkat (theberkat.com) ialah portal yang berkongsi pandangan tentang pendidikan dan kerjaya untuk golongan B40.

Siapa itu golongan B40?
Golongan B40 atau Bottom 40 ialah golongan yang ‘struggle’ untuk hidup. Mereka ini golongan yang berpendapatan 40% terendah di Malaysia, dengan purata gaji seisi rumah sebanyak RM3,860 sebulan.

Kenapa bantu B40?
Cara terbaik untuk keluar dari kesusahan hidup dan kemiskinan ialah dengan ilmu. The Berkat ingin melihat golongan B40 berjaya dalam pendidikan supaya mendapat kerjaya yang bagus.

Contohnya dalam pendidikan, The Berkat berkongsi cara untuk fasih berbahasa Inggeris, tips menghadapi UPSR dan PT3, tips untuk berjaya dalam SPM, permohonan SBP, permohonan MRSM serta permohonan UPU.


Sekadar berkongsi perkara-perkara yang bermanfaat. Tak apa duit tak banyak, janji rezeki berkat.




Giveaway ini dianjurkan oleh TheBerkat.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2018/12/giveaway-the-berkat-di-mialianacom.html#ixzz5ZvCt9wfn

Friday, 14 December 2018

Senarai Bloglist Sepanjang Tahun 2019 S.K.

S.K. | 16:06 | 8Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 


Terima kasih kepada semua yang sudi join Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K. . . So, sebab korang supportive sangat join mini pencarian ni , S.K. decide untuk letak semua dalam bloglist 2019 S.K. Bloglist ni selama setahun ;") Terima kasih semua sudi join . . Korang memang terbaaaikk lah ^_^


1. Misya (Aimi Syahirah)

2. Aisyah Sukor

3. yeaslmn

4. iHana

5. Yun Sing

6. farhanna jafri

7. cik iffah

8. Shuhaida Saad

9. Cik Tie

10. Rodiah Amir

11. Miss Mulan

12. Mia Liana

13. Etuza Etuza

14. JAMIL HASHIM

15. aynora nur

16. NURUL AQIDAH AZAHAR

17. aienie NKA

18. ShirVen

19. Cik Cappuccino Latte

20. ziana eunos

21. CikLa Shahril

22. aima hassan

23. Mohamad Zulhelmi2769

24. Illya Leya

25. Hani Fadhlina Abdul Rahman

26. At-Tarmizi

27. Abam Kie

28. Qiya Saad

29. Yaya Azura

30. Syah Banu

31. Umie Balqis Batrisyia

32. Aiman

33. ct cheery

34. this ni3za

35. Nurin Irsalina

36. lullabyssz

37. cik kaella

38. ombak bergigi

39. sayidah napisah

40. Mrs Pip

41. Nini Hanini

42. acu yuhan

43. Mrs Liez

44. Jannah Ramli

45. thegreylinesbetween Lifestyle Blog

46. Shuhaida Saad

47. suhaila Johar

Wednesday, 12 December 2018

Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K.

S.K. | 23:30 | 52Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .


Let's do this ! Okay . . Sebab S.K. malas nak mencari bloglist every month , start 2019 , S.K. akan buat bloglist selama SATU TAHUN . Maksudnya , sesiapa yang join segmen Misi Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K., akan dapat jadi bloglist kat blog S.K. selama setahun . . Tahun 2020 baru tukar bloglist lain . . Berminat ? 

Syarat - syarat ;

1. WAJIB follow Blog dan Instagram S.K.

2. Buat entry bertajuk "Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K." dan hantarkan link pada entry ini sahaja .

Dateline : 12.12.2018

Sekian , terima kasih :D

P/s ; Kejujuran anda amat dihargai ^_^

Friday, 30 November 2018

Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com

S.K. | 21:59 | 0Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 


Ucapan :

Happy birthday Mai . . Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu . . Semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan . . Amiin :D


Segmen Blog Review 2018

S.K. | 21:39 | 1Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . . 

Semoga dimurahkan rezeki ^_^

SEGMEN BLOGLIST 2019

S.K. | 21:32 | 0Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .


Semoga dimurahkan rezeki ^_^

Mystery Boxes Giveaway by Liyana Jasmi

S.K. | 21:20 | 3Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 


Semoga dimurahkan rezeki semua :D

Tag : 
1. Abam Kie
2. Raydah
3. Jamil Hashim

Monday, 19 November 2018

Lazada 11.11 Blogger Contest

S.K. | 21:06 | 2Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . .


Berita baik ! ! Sekali lagi Lazada berbesar hati untuk extend Due Date Lazada Blogger Contest ke tarikh yang baru ; 25 Nov 2018. Seperti yang sedia maklum, Lazada telah mengadakan Mega Sale yang dikenali sebagai 11.11 Shopping Festival pada 11 November 2018 yang lalu di Lazada Malaysia . . 


What did you buy during Lazada 11.11 Shopping Festival? Show us the great deals you found!

Blackmores Evening Primerose Oil 1000mg 100s x 3



S.K. beli Blackmore Evening Primerose Oil 1000mg . . Murah gila kot untuk 3 bottle 100s boleh dapat dengan harga RM 105.00 sahaja . . Memang grab je lah kan . . Pernah makan tak EPO ni wahai kaum wanita sekalian ? Honestly , bagi S.K. kaum Hawa patut amalkan EPO ni bila dah start akil baligh . . EPO ni dalam bentuk capsule . . 

Simplify untuk function EPO ni ;
- Seimbangkan hormon dalaman kita
- Prevent dari period pain (senggugut)
- Cantikkan kulit muka ; Bila hormone dah seimbang, kulit muka pun akan cantik
- Membantu mengawal kitaran haid
- Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS) – iritasi, sakit kepala, sakit payudara dan senggugut
- Mengurangkan simptom putus haid – panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj
- Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri – bermanfaat kepada kulit yang kering, berumur atau berminyak
- Melegakan ekzema dan alergi kulit
- Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kulit kepala yang gatal
- Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah

Cara makan dia senang je ;
1 capsule setiap hari selepas makan 

Mana yang belum cuba tu , bolehlah cuba , mana tau normalkan balik segala masalah yang dihadapi sebelum-2 ni . . 

Thursday, 8 November 2018

Giveaway #1 by YEASLMN

S.K. | 21:47 | 9Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .


Semoga murah rezeki semua :D

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

S.K. | 21:41 | 7Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Semoga dimurahkan rezeki semua :D

Pencarian Bloglist December 2018 oleh Airah Syahirah

S.K. | 21:37 | 4Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 


Favourite Entry ;
Resepi Chicken Buttermilk

Semoga dimurahkan rezeki semua :D

#7YearsAnniversaryGiveaway Dunia Zumal

S.K. | 21:28 | 5Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . .


Jom join ramai-2.. Semoga dimurahkan rezeki semua.. Amiin :D

Thursday, 1 November 2018

Lazada 11.11 Blogger Contest: The Biggest One Day Sale!

S.K. | 00:00 | 8Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

Lazada Blogger Contest is back ! ! ! Kali ni , Lazada buat blogger contest yang diberi nama Lazada 11.11 Blogger Contest : The Biggest One Day Sale ! Lazada Blogger Contest kali ni bersempena dengan 11.11 Shopping Festival yang akan berlangsung pada 11 November 2018 di Lazada Malaysia. Macam biasa , ada syarat-2 kalau nak masuk Lazada Blogger Contest ni , tapi syarat dia memang simple mimple dimple pimple :'P


So, syarat-syarat dia seperti di bawah :

  1. Create a blog post to answer the following question: What 3 products (or more) are you adding to your cart to buy during Lazada 11.11 Shopping Festival? Share your wishlist with us!

    Product 1 ; Fujifilm Instax Mini 9 Film Camera Instant Polaroid Camera [Buy 1 Free 10]



    Product 2 ; Sony A6000 (16-50mm Power Zoom Lens) + Sony Battery + Sony 16GB Memory Card + Original Camera Bag + Pouch (Sony Malaysia Warranty)



    Product 3 ; GoPro Hero 7 Black / Hero7 Black 4K Video Action Camera (GoPro Malaysia)


  2. You need to mention the 11.11 Shopping Festival (https://www.lazada.com.my/11-11/?hybrid=1) that will take place on 11 November 2018 on Lazada Malaysia.
  3. The article must contain screenshot(s) of the products mentioned in point 1.
  4. Your site must contain 3 existing posts.
  5. Submit the link to your article via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada 11.11 Blogger Contest.
  6. You are welcome to post the article in any language.
  7. There will be 2 categories in selecting winners. All participants are eligible for both type of prizes

Saturday, 20 October 2018

World Pharmacist Day 2018

S.K. | 09:02 | 1Comments |
Bismillah..

Assalamualaikum..

Jom ramai-2 datang MyTown Shopping Centre, hari ni dan esok (20-21 Oct 2018). Ada event World Pharmacist Day 2018. Banyak aktiviti menarik, info mengenai ubat-ubatan boleh anda dapatkan di sana. Jumpa di sana!

P/s ; S.K. bertugas juga di WPD 2018 ni. Lai lai lai. Meriahkan event kami :')








Friday, 28 September 2018

Deep Cleaning Bilik Air by Hani Mynis

S.K. | 21:36 | 3Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: text

No automatic alt text available.

Image may contain: text

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available. No automatic alt text available.

Image may contain: water

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: text

Image may contain: text

No automatic alt text available.

Image may contain: text

No automatic alt text available.

Image may contain: text

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: text

Sumber : FB Hani Mynis