Wednesday, 28 October 2015

Archieve Chat Whatsapp

syafi khizar | 09:31 | 4Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum..


Entry Yaya kali ni ringkas je , em , In Shaa Allah . Tak janji eh . Okay , lame question , 'Siapa guna Whatsapp?'


Dah tentu lah hampir semua orang guna Whatsapp , tak kira umur , kecik , besar , tua , muda , bayi , warga emas , semua gunakan Whatsapp sekarang ni .


Pernah perasaan tak ? Kalau kita touch lama sikit pada mana-2 conversation , dia ada tulis archieve chat ? Apa kegunaan dia ? Tak ramai yang tahu sebenarnya . Meh Yaya tolong terangkan serba sedikit .


Archieve chat ni fungsi dia nak bantu kita manage conversation-2 dalam Whatsapp tu , kita taknak delete dalam masa yang sama kita nak simpan dia . Tapi , kalau tak delete, conversation chat tu banyaakkkkkk sangat . Archieve chat ni macam folder la kiranya , kita simpan mana-2 conversation yang kita nak dalam tab lain , bila kita nak tengok balik conversation tu , kita boleh buka macam biasa .


Fungsi archieve chat lagi satu adalah untuk kita ignore sementara waktu conversation orang yang kita rasa tak penting buat masa tu. Bila kita ada masa , kemudian , barulah kita baca balik . :D


Harap dapat hadam ya . Terima kasih .

whatsapp archive conversations
Sumber ihsan Google


4 comments:

  1. ntah yea...x penah try pun..hihi

    ReplyDelete
  2. bagaimana nak unachievable, kalau tak ingat orang yg kita achieve

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat bawah sekali , yang chat tu, akan ada 'archieve chat', bila tekan situ , nanti akan keluar smua chat yang kita archieve, then , tekan lama2 dekat chat yang kita taknak archieve tu, pilih unarvhieved chat ☺

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥