Wednesday, 28 October 2015

Archieve Chat Whatsapp

syafi khizar | 09:31 | 6Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum..


Entry Yaya kali ni ringkas je , em , In Shaa Allah . Tak janji eh . Okay , lame question , 'Siapa guna Whatsapp?'


Dah tentu lah hampir semua orang guna Whatsapp , tak kira umur , kecik , besar , tua , muda , bayi , warga emas , semua gunakan Whatsapp sekarang ni .


Pernah perasaan tak ? Kalau kita touch lama sikit pada mana-2 conversation , dia ada tulis archieve chat ? Apa kegunaan dia ? Tak ramai yang tahu sebenarnya . Meh Yaya tolong terangkan serba sedikit .


Archieve chat ni fungsi dia nak bantu kita manage conversation-2 dalam Whatsapp tu , kita taknak delete dalam masa yang sama kita nak simpan dia . Tapi , kalau tak delete, conversation chat tu banyaakkkkkk sangat . Archieve chat ni macam folder la kiranya , kita simpan mana-2 conversation yang kita nak dalam tab lain , bila kita nak tengok balik conversation tu , kita boleh buka macam biasa .


Fungsi archieve chat lagi satu adalah untuk kita ignore sementara waktu conversation orang yang kita rasa tak penting buat masa tu. Bila kita ada masa , kemudian , barulah kita baca balik . :D


Harap dapat hadam ya . Terima kasih .

whatsapp archive conversations
Sumber ihsan Google


6 comments:

  1. ntah yea...x penah try pun..hihi

    ReplyDelete
  2. bagaimana nak unachievable, kalau tak ingat orang yg kita achieve

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat bawah sekali , yang chat tu, akan ada 'archieve chat', bila tekan situ , nanti akan keluar smua chat yang kita archieve, then , tekan lama2 dekat chat yang kita taknak archieve tu, pilih unarvhieved chat ☺

      Delete
  3. Klau kite dah chat archived orng tu klau orng tu whatsapp kat kite smpai tak ke sme mcm kite block dia dri whatsapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai. Tak block. Archieve ni function dia macam hide kan chat kita daripada main screen whatsapp tu

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥