Sunday, 31 March 2019

Penawar Kesedihan dan Kesempitan

Anonymous | 08:03 | 0Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . .

Image may contain: text

Image may contain: 1 person

No photo description available.

No photo description available.

Saturday, 30 March 2019

Fungsi Pelbagai Jenis Scrub St. Ives

Anonymous | 07:53 | 2Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . .


Image result for st ives scrub
Green Tea Scrub
  1. Menghilangkan blackhead dan whitehead
  2. Mencegah jerawat
  3. Mencuci kotoran dan minyak secara mendalam
  4. Mencegah kulit berminyak
  5. Jerawat mudah kecut dan kering

Image result for st ives scrub
Oatmeal Scrub and Mask
  1. Berfungsi sebagai scrub dan mask (2 in 1)
  2. Mencuci secara mendalam
  3. Boleh digunakan secara kerap kerana tidak mengeringkan kulit
  4. Mencerahkan wajah yang kusam
  5. Wajah lebih segar, halus dan bersih
  6. Mencegah pertumbuhan jerawat
  7. Melembapkan kulit
Image result for st ives scrub
Apricot Scrub
  1. Sangat sesuai untuk kulit sensitif dan berjerawat
  2. Mengurangkan minyak pada wajah
  3. Menanggalkan kulit mati dengan berkesan
  4. Mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit
  5. Melembapkan dan mencerahkan kulit

Image result for st ives scrub
Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub
  1. Mencerahkan wajah
  2. Memudarkan parut dan noda pada wajah
  3. Memberi kesegaran pada wajah
  4. Menanggalkan sel kulit mati
  5. Wajah kelihatan lebih bermaya dan sihat

Panduan Sebelum Membeli Ayam

Anonymous | 07:41 | 2Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . .

No photo description available.
Dalam bulatan tu bontot ayam okay :D

1. Bontot putih 
Ayam diproses selepas ayam betul-betul mati.

2. Bontot merah
Ayam diproses sebelum ayam itu mati, contoh cabut bulu masa masih hidup.

3. Bontot biru
Ayam yang sudah mati baru disembelih (bangkai).

4. Ayam yang siap dipotong
Kalau pilih ayam yang siap dipotong pilihlah ayam bulat atau bahagian-bahagian ayam tak ada tanda lebam atau kebiruan kerana ayam yang ada tanda tersebut memang ayam mati sebelum disembelih.

Credit : Faizan Dasuki

Monday, 25 March 2019

Quotes of the Day #5

Anonymous | 21:33 | 0Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .

Life hits you with surprises once in a while but you can overcome it with love. That's all you need.

Thursday, 14 March 2019

Anemia in Women

Anonymous | 21:23 | 3Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

According to WHO survey, 40% of pregnant women suffered from anaemia and more that TWO MILLION of pregnant women are anaemic in Malaysia.

Let’s talk about anaemia, a health condition with the sign of deficiency of red blood cell, aka haemoglobin which is crucial in delivering oxygenated blood throughout the body. Pregnant lady is more susceptible to be anaemic that will lead to severe complications. 

How to know if you are suffering from anaemia? A simple blood test will do !

No photo description available.

Wednesday, 13 March 2019

Solar System Run Series 2019

Anonymous | 23:23 | 0Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . . 

S.K. menolong kawan-2 S.K. promote event diorang.. Diorang akan menganjurkan Solar System Run Series 2019.. Bagi yang berkesempatan dan berminat untuk join , tolong sangat-2 join.. Mereka memerlukan lebih ramai peserta :') Terima kasih sudi join kawan-2 ^_^

🏃🏻‍♀️PHYSICAL RUN
SOLAR SYSTEM SERIES🏃🏻‍♂️

☀ | 🌚 | 🌎
It’s a series run guys! You may join any of the series listed! OR 
get an exclusive price if you join all three series and stand a chance to win a LUCKY DRAW!🎁

Save the date:
• The Sun Series: 13 April 2019
• The Moon and Star Series: 20 April 2019
• The Earth Series: 27 April 2019

Registration Close: 1 April 2019
Distance: 5KM
Time: 0700 a.m
Place: Azman Hashim International Business School (AHIBS), Block T08, UTM, Skudai, 81310 Johor Bahru, Johor.

Choose your Package:
Package A
Public – RM40 | Student - RM35
[1 series medal, Race Kit]

Package B
Public – RM55 | Student – RM45
[1 series medal, T-shirt, Race Kit]

Package C (Runner who join all series)
Public – RM120 | Student – RM100
[3 series medal, T-shirt, Race Kit]
Eligible for LUCKY DRAW!!

*Refreshment and E-certificate are included in all package.
*Payment slip is required to be attached in the registration form link below.

Register Link Physical Run: http://bit.ly/PhysicalRunSolarSystemSeries

=======================

🤳🏻VIRTUAL RUN 
SOLAR SYSTEM SERIES🤳🏻

We also open for Virtual Run registration for those who are interested. Further information on the link below.

Register Link Virtual Run: http://bit.ly/VirtualRunSolarSystemSeries

*Payment slip is required to be attached in the registration form link above.

Visit our Facebook and Instagram : 
Instagram.com/heptaspot
Facebook.com/HeptaspotVirtualRun 




Thursday, 7 March 2019

Buat Duit dengan Main Game di MAE

Anonymous | 09:04 | 5Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

Maybank has just introduced MAE, a new digital wallet that uses the same Maybank2u app. MAE which stands for Maybank Anytime Everyone, is open to everyone including non-Maybank customers . . So, macam mana nak main game sampai dapat duit? Ikut steps kat bawah ni . . 

Step 1 ;
Korang mestilah kena ada apps Maybank2U!



Step 2 ;
Update apps Maybank2U and korang akan nampak "Say Hello to MAE" atas "Basic Saving Account-i" atau apa-2 jenis account korang tu . . Klik MAE tu tau . .



Step 3 ;
Masukkan info yang diminta . . Untuk bahagian referral code, korang WAJIB letak code ni 'sns0217'


Step 4 ;
Kemudian tekan log out . . Apps akan minta untuk top-up , tapi boleh je abaikan & log out . .



Step 5 ; 
Kemudian login semula and akan ada icon 'M' macam kat bawah ni . . Klik ikon tu . .


Step 6 ;
Nanti akan keluar icon game macam kat bawah ni , klik ikon tu . . Then mainlah . . Make sure untuk tap duit syiling untuk dapatkan duit . . Elakkan klik bom untuk 'Game Over' dan tap berlian untuk tambah masa . . Jangan lupa gunakan referral code sns0217


Sunday, 3 March 2019

Pengiraan Usia Janin

Anonymous | 12:00 | 0Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

Image may contain: text


Image may contain: text

Sumber ; FB Siakap Keli

Quotes of the Day #4

Anonymous | 08:11 | 0Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . . 

Allah knows what your silent heart wants. Even if you don't include it in your prayers. He hears what your heart whispers. He may not give it to you now but someday, when you least expect it, things will happen in the best possible way.

Perbezaan Kegunaan Tepung Beras

Anonymous | 00:00 | 0Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Saturday, 2 March 2019

Perlu ke Antibiotik?

Anonymous | 16:26 | 1Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

No photo description available.

Panduan Mengisi e-Filling Cukai Pendapatan

Anonymous | 16:23 | 0Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .

Langkah 1
Log masuk ke ezhasil. Macam online banking, siap ada frasa keselamatan sebelum masukkan password. Pastikan check tu kita punya ke bukan.

No photo description available.


Langkah 2: 
Pilih opsyen e-filing, kemudian e-borang.

No photo description available.


Langkah 3: 
Pilih tahun taksiran. ie:2017. Dia akan bawa anda ke dunia lain (new tab laaa.)

No photo description available.


Langkah 4: 
Kemaskini dan semak maklumat peribadi. Termasuk maklumat bank dan nombor akaun. Kot dapat refund balik duit kannnn. Hehe.

No photo description available.


Langkah 5: 
Isi maklumat pendapatan anda

No photo description available.


Langkah 6: 
Isi pelepasan cukai. Tak tahu? Refer nota. Kat sini yang paling PENTING. Boleh kurangkan cukai dan secara tak langsung menambahkan lebihan cukai untuk digunakan semula. Haha.

No photo description available.


Langkah 7: 
Semak rumusan. Ni paling best! Boleh tengok kita ada dapat lebihan cukai ke tak. Ada yang dapat refund beribu tau!

No photo description available.


Langkah 8: 
Sahkan borang taksiran anda.

Image may contain: text

Sumber : FB Amazing Nara

Cara Membaca Hamzah Wasal

Anonymous | 00:00 | 0Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .

No photo description available.

Friday, 1 March 2019

GIVEAWAY SNACK KINTRY.CO

Anonymous | 16:32 | 0Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . . 


Jom join ramai-2 . . Semoga dimurahkan rezeki semuanya :')