Friday, 21 August 2015

Cara Mengetahui Nombor Akaun SSPN

syafi khizar | 07:00 | 4Comments |
Bismillah  . . .


Assalamualaikum  . . .


Aiseymannnn . Masa isi online form PTPTN hari tu , tiba-2 ada dia minta nombor akaun SSPN . Ayah Yaya buka akaun SSPN ni lama da , manalah Yaya nak tahu . =P Jadi , cuba la ambil nombor akaun dekat buku akaun , tekan-2 tak boleh , tak sah katanya . Nak nangis da . Huaa . .


Kemudian , mencuba nasib je la . Rupa-2 nya , senang je nak tahu nombor akaun SSPN ni . INGAT ! Nombor akaun SSPN ada 15 digit .


2 digit di hadapan adalah nombor kita anak ke berapa .

12 digit selepas itu adalah No IC Emak atau Ayah kita

1 digit belakang random number dari computer , boleh try and error dari nombor 0-9


Contoh :

04 (Kalau anak keempat)

020617565001 (NO IC Emak / Ayah)

3


Jadi nombor akaun SSPN kita adalah : 040206175650013


Yaya nak ajak kawan-2 mendaftar sebagai Agent Affliate Simple Hijab . Untuk mendaftar , klik SINI .

4 comments:

  1. Thankyou for your information :)

    ReplyDelete
  2. salam kak . saya dh lupa no akaun sspn sy mungkin dh hilang kot . nak dptkan balik cm mna ye, ?

    ReplyDelete
  3. Saya dah try...betul apa yg Kak bagi info...sama

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥