Sunday, 24 February 2019

Random Giveaway by Mieza S

S.K. | 21:22 | 7Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum :D

Random Giveaway by Mieza S

Jom join ramai-2 . . Semoga dimurahkan rezeki semuanya ^_^

Friday, 22 February 2019

Jom ke Singapura

S.K. | 05:58 | 3Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .

Pada masa kini, dunia dah umpama jadi lebih kecil kerana kemudahan yang ada untuk kita bergerak ke seluruh dunia tanpa mengira masa dan jarak. Korang cakap je, sama ada untuk business trip atau menghabiskan masa bersama keluarga, kite dah boleh travel ke mana-mana melalui laut atau udara dan kite boleh tempah atau atur perjalanan kite dengan mudah. Semuanya berkat teknologi moden yang kita ada dalam era ini. Bayangkan bila semua ni tak ada dulu? Parah gak nak travel. Dalam artikel ini S.K. ingin berkongsi dengan dengan korang how to book flights to Singapore.

Image result for sentosa singapore

Singapura adalah salah satu destinasi yang membolehkan korang untuk rasai pelbagai pengalaman menarik. Ia sentiasa berkembang dan memberi satu inspirasi kepada siapa yang melawatinya untuk mencuba sesuatu yang baru. Di sinilah tempat foodie, explorers, collectors, action seekers, culture shapers dan socialisers bertemu dan mencipta pengalaman baru setiap hari. Dengan gabungan bangunan pencakar langit dan kereta api bawah tanah, asimilasi pengaruh budaya Cina, Melayu dan India serta iklim tropika, makanan lazat dari pusat penjaja, pusat membeli-belah yang banyak dan adegan kehidupan malam yang meriah, Garden City ini menjadi persinggahan hebat atau batu loncatan ke rantau ini.

Image result for garden city singapore

Sekiranya korang bercadang untuk ke Singapura, korang perlu masukkan Sentosa sebagai salah satu tempat untuk dilawati dalam senarai korang. Sentosa ni sebuah pulau terpencil yang merupakan tarikan pelancong untuk Singapura sebagai satu destinasi percutian pulau. Permata baru di mahkota itu adalah Resorts World, iaitu sebuah kompleks besar yang terdiri daripada Universal Studios Themepark, kasino pertama di Singapura, pusat membeli-belah dan hotel-hotel. Anda boleh ke sana dengan bas, trem atau kereta api. Beberapa lokasi seperti Tiger Sky Tower, menara pemerhatian tertinggi di Asia. Kemudian, korang boleh meneroka lokasi terbaik untuk anak-anak korang macam Fort Siloso, Madame Tussauds, Sentosa Merlion, Sentosa Luge & Skyride dan Song of the Sea.

Image result for universal studios singapore

Di samping itu, korang mesti teroka Riverside, inti kolonial Singapura yang penuh dengan muzium, patung dan teater, selain daripada restoran, bar dan kelab. Paling senang nak ke Riverside adalah dengan menaiki MRT dari Raffles Place (North-South / East-West Lines) dan stesen Clarke Quay (North-East Line). Tapi malangnya kalau korang datang dari bahagian barat, rasanya tak ada stesen MRT yang sesuai. Korang kena berjalan sikit dalam jarak 15 minit perjalanan. Korang boleh cuba cari bas atau bumboat yang ada beroperasi di sekitar kawasan tu.

Image result for orchard road singapore

Kalau korang nak habiskan masa di pusat membeli-belah, korang boleh ke Orchard Road. Orchard Road dinamakan berdasarkan kebun buah pala yang pernah ditanam di situ pada tahun 1830-an. Pokok-pokok besar yang terdapat di sepanjang jalan raya memberikan sedikit kelegaan dari cuaca panas. So, takdela gelap nanti bila korang decide untuk meronda di situ. Nasib baik gak sebab Orchard Road ada banyak rangkaian jalan  berbumbung yang menghubungkan banyak pusat membeli-belah yang menyediakan lebih banyak tempat perlindungan dari cuaca panas khatulistiwa yang terik atau hujan. Betul betul? Makanan Singapura antara yang korang tak boleh skip. Di Orchard Road, terdapat banyak bilangan kedai makan dan kedai penjaja yang membolehkan korang cuba semua jenis makanan yang ada.

Image result for changi singapore airport


Singapura adalah hab penerbangan terbesar di Asia Tenggara, oleh sebab itu, mereka mempunyai Lapangan Terbang Changi, iaitu salah satu lapangan terbang terbaik di dunia. Singapura juga merupakan rumah kos rendah syarikat penerbangan seperti syarikat penerbangan Scoot, S.K. cadangkan korang usha-usha Scoot airlines kerana ia lebih mudah dan murah. So, harapnya korang dapat pengalaman hebat untuk terbang dengan mereka. Semoga berjaya semua!!!

Tuesday, 19 February 2019

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

S.K. | 12:15 | 5Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .


PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin

Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin:

Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.


Kini, boleh ‘booking online

Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan.


Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang. ‘Confinement lady’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai penuh servis di laman web kami.

Pelanggan dari luar negara

Atas kesedaran ramai ibu-ibu muda tentang kepentingan berpantang, tempahan bukan sahaja datang dari Malaysia. Malahan dari Singapura, United Kingdom, Australia dan UAE.

Pesanan kami, jaga badan elok-elok semasa berpantang selepas bersalin. Barulah badan sedap, hati tenang!



Giveaway ini dianjurkan oleh PantangPlus.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik banner untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2019/02/giveaway-pantangpluscom-di-mialianacom.html#ixzz5fwmsUizO

Semoga dimurahkan rezeki semuanya :D

Giveaway Cash Blogger Malaysia

S.K. | 12:11 | 5Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . .


Hello Blogger Malaysia!

Elih dengan kerjasama blogger Cik Akak nak berkongsi sedikit rezeki dalam Giveaway Cash Blogger Malaysia bermula pada 13 Febuari 2019 (Rabu) sehingga berakhir pada 27 Febuari 2019 (Rabu) jam11:59 malam.

Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, bloggers sekalian perlu cepat kalau tak nak terlepas peluang memenangi hadiah bertuah giveaway ini. "Tuah ayam nampak dikaki, Tuah manusia siapa yang tahu"!



Syarat Penyertaan Giveaway & Hadiah Giveaway boleh semak di Blog Elih Japahar atau klik banner diatas.

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh www.elihjapahar.net [ Elih Japahar ] dengan kerjasama www.sweetyzhanieyz83.blogspot.com [ Cik Akak ]

** support giveaway ini ya, thanks!

Semoga dimurahkan rezeki semuanya :")

Doodle Planner 2019 Giveaway

S.K. | 11:58 | 3Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .


Tag : @yeaslmn 

Semoga dimurahkan rezeki semuanya :D

Contest Anniversary 7 Year Miss Nadya

S.K. | 11:44 | 1Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 


Jom ramai-2 join . . Semoga dimurahkan rezeki semuanya :D