Thursday, 2 March 2017

Tips : Whatsapp Tanpa Save Nombor Phone Mereka

S.K. | 21:21 | 16Comments |
Image result for whatsapp


Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Siapa dah tau trick ni ? Seriously , S.K. baru tahu . . Sebelum-2 ni ada la juga wonder wonder wonder zoooo pikir macam mana nak Whatsapp orang tapi tanpa save nombor diorang (Sebab nak Whatsapp sekali tu je kan ๐Ÿ˜ . . Nahhh , hari ni baru dapat jawapan . . Tu pun kakak sepupu S.K. yang share . . Kalau tak , sampai bila-2 la S.K. terpikir-pikir . . 


Ada dua cara :

Cara Pertama


  1. Buka Chrome / Safari , etc
  2. Taip www.wasap.my/601234567890 (Tukar dengan no fon orang tu)
  3. Search ! Nanti automatik dia akan buka pada Whatsapp apps.

Cara Kedua


  1. Buka Chrome / Safari , etc
  2. Taip www.wasap.my/601234567890 (Tukar dengan no fon orang tu)/NakBeliBarang (Tukar dengan ayat yang kita nak)
  3. Search ! Nanti automatik dia akan buka pada Whatsapp apps.

Hi lovelies ! Click them if you're interested to join =)

 Segmen : Pencarian Bloglist stnrsyfh Sesi March 2017
Due date : 15.03.2017

Due date : 02.04.2017

16 comments:

  1. Oh saya pun baru tahu. Thank you for the useful tips =)

    ReplyDelete
  2. Ohhhhh menarik juga ni! sebab malas betul nak add contact setiap masa kan. thanks for sharing.

    ReplyDelete
  3. Ohhhh ghupepnya. Selalu menjadi masalah bila nak ws igshop hahaha thank youu :D

    ReplyDelete
  4. ok bru tau pasal benda nie.. Boleh try nanti.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila-2 , in sha Allah menjadi =)

      Delete
  5. Nice info, boleh cuba..
    Selam ni tak tahu so berjenis-jenis nombor ntah sapa2 dalam senarai contact..
    Thanks for sharing S.K.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha , paham . . Lagi-2 igshop kan . .You're welcome

      Delete
  6. Baru tau cenggini la pula ...
    Thanks SK ....

    ReplyDelete
  7. Hi, mcm mne nk letak kan link ni di ig supaya orang klik sahaja trus ke whatsapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi. SOrry , saya tak berapa pasti. Kalau saya ada tutorial dia, nanti saya update.

      Delete

๐Ÿ’Œ 0617 Comments๐Ÿ’ฌ ♥ Thank you lovely ♥