Friday, 21 August 2015

Cara Mengetahui Nombor Akaun SSPN

syafi khizar | 07:00 | 6Comments |
Bismillah  . . .


Assalamualaikum  . . .


Aiseymannnn . Masa isi online form PTPTN hari tu , tiba-2 ada dia minta nombor akaun SSPN . Ayah Yaya buka akaun SSPN ni lama da , manalah Yaya nak tahu . =P Jadi , cuba la ambil nombor akaun dekat buku akaun , tekan-2 tak boleh , tak sah katanya . Nak nangis da . Huaa . .


Kemudian , mencuba nasib je la . Rupa-2 nya , senang je nak tahu nombor akaun SSPN ni . INGAT ! Nombor akaun SSPN ada 15 digit .


2 digit di hadapan adalah nombor kita anak ke berapa .

12 digit selepas itu adalah No IC Emak atau Ayah kita

1 digit belakang random number dari computer , boleh try and error dari nombor 0-9


Contoh :

04 (Kalau anak keempat)

020617565001 (NO IC Emak / Ayah)

3


Jadi nombor akaun SSPN kita adalah : 040206175650013


Yaya nak ajak kawan-2 mendaftar sebagai Agent Affliate Simple Hijab . Untuk mendaftar , klik SINI .

6 comments:

  1. Thankyou for your information :)

    ReplyDelete
  2. salam kak . saya dh lupa no akaun sspn sy mungkin dh hilang kot . nak dptkan balik cm mna ye, ?

    ReplyDelete
  3. Saya dah try...betul apa yg Kak bagi info...sama

    ReplyDelete
  4. nak test no ni dkt mne??buat dkt permohonan ptptn ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups, dekat permohonan PTPTN tu

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥