Thursday, 22 February 2018

Ukuran Meter Kain untuk Pakaian Trend Terkini

S.K. | 17:48 | 1Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

Hari ni saya nak share sikit tentang meter fabrik. Kalau dulu standard buat baju perempuan 4m sahaja. TAPI zaman dah berubah. Fashion baju sekarang untuk buat baju kepuk2, kembang, layer2, ruffle2, pleated sana sini dan kedut2. semua tuh memerlukan fabrik yang lebih. 

Jadi tips saya bila beli kain, jangan beli yang dah siap potong! Sbb tu comfirm 4m saja! Kadang tak cukup pun 4m anda ditipu tapi hanya Tailor saja yang tahu. ๐Ÿ˜… suku meter pun amat bermakna buat seorang tailor tau! 

Beli lah 4.5m atau 5m siap-siap! Senang nanti boleh buat macam-macam design baju fashion terkini. ๐Ÿ˜

No automatic alt text available.

Sumber : FB Idzyan Ismail 

1 comment:

  1. Wahhh tak pernah tahu pun. Hanya tahu beli kain 4 meter je

    ReplyDelete

๐Ÿ’Œ 0617 Comments๐Ÿ’ฌ ♥ Thank you lovely ♥