Sunday, 12 February 2017

Tak Salah Nak Compete dengan Orang Pandai

S.K. | 10:24 | 2Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Secara jujur , ni bukan hasil penulisan S.K. .S.K. dapat daripada FB seorang kenalan . . Seronok juga baca sebab apa yang diperkatakan itu ada benarnya . . Check it out !


Tak salah compete dengan orang pandai.

Dapat result 3.4 sedih. Tak dapat 4.0.

Sebab tak sehebat kawan.

Tapi jangan sampai buat orang sekeliling kau. Yang tak setaraf dengan kau. Rasa diri dia bodoh.

Kalau 4.0 tu pandai. 3.4 tu tak pandai.

Yang 2.0? Itu apa? Bodoh?

Yang 1.0? Itu apa? Bebal?

Memang itu ke function pointer? -_-'

Haih. Sudah sudah laah tu. Umur dah keluar dari kelompok belasan. Tapi cara masih tak berubah.

Alhamdulillah kalau kau dapat result elok. Memang rezeki kau. Tahniah sangat.

Cuba besyukur. Gembira. And redha. And spread those things kepada kawan kawan kau. Supaya those yang dapat result tak seberapa tu boleh consult diri die and make a quick change.

Kita usaha. Masing masing usaha.

Skali result keluar. Sorang tinggi sorang rendah. Biasa laa tu. Ikut usaha dengan rezeki orang.

Dulu pun rahim lain lain kan?

Bukan salahkan ibu mengandung.

Nak cakap. Otak kita ni lain lain.

Bersyukur je lah. Kan senang.

"Hasil takkan pernah khianati usaha"


Semoga bermanfaat !

2 comments:

  1. Yang penting kita kena usaha, doa dan tawakal. Rezeki itu rahsia Allah. Mungkin pointer kita biasa tapi siapa tahu kita yang paling cepat dapat kerja? Hihi bersangka baik dengan Allah selalu =)

    ReplyDelete

๐Ÿ’Œ 0617 Comments๐Ÿ’ฌ ♥ Thank you lovely ♥