Thursday, 4 June 2015

Urusan Pos / Kurier di Palam

syafi khizar | 00:08 | 12Comments |
Bismillah..

Assalamualaikum..

Student yang baru masuk belajar kat asasi Palam / Diploma Palam / Degree Palam mesti tertanya-tanya, boleh ke nak beli online? Nanti barang nak kena ambil kat mana? Barang kalau nak pos macam mana? Ada pejabat pos ke dalam Palam?

Okay, Yaya akan bantu selesaikan semua masalahberkaitan pos ni.. Aicehh ! Jet-2 seorang senior yang berkaliber . Uhukss..

Kamu boleh beli online  ! ! !  Good news right ?

Kat mana nak ambil? Pergi ambil barang-2 kamu di pejabat kolej Rafflesia / Angsana bermula pukul 8.30 am - 5.00 pm

Macam mana nak bagi alamat untuk pos ?

Alamat dia macam gini ..

NAMA
NOMBOR PERABOT (ada pada meja dalam bilik), Kolej Rafflesia / Angsana / Casuarina (pilih kamu duduk mana),
UiTM Puncak Alam,
42300 Puncak Alam,
Selangor.

Contoh :

ISNIN BINTI JUMAAT
R2202/A1, KOLEJ RAFFLESIA, UiTM PUNCAK ALAM, 42300 PUNCAK ALAM, SELANGOR


Kalau kamu nak pos barang..

Sila rajinkan diri pergi ke IsMart (Mart di Kolej Rafflesia) dan cakap pada akak tu,
'kak, nak pos barang'
Nanti dia akan tolong..

Pos barang kat Palam menggunakan SkyNet .

Sekian...

12 comments:

  1. salam kak. nak tanya. if beli barang online then dia akan pos ke pejabat kolej kediaman kita la.. cth sy duk baiduri so bagi alamt baiduri aje la ye? then nanti collect di pejabat kolej aje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam , yups , guna alamat kolej kediaman , ikut format yang ada tampal kat bawah blok , contoh la , r22101/1 , blok rafflesia 2 , etc , nanti collect dekat pejabat kolej

      Delete
  2. kalau kita beli barang guna city link pon boleh ke dia hntr terus ke dalam kolej?

    ReplyDelete
  3. As salam. Nak tanya betul ke sekarang kolej tak terima dah kalau beli barang online? Sbb dengar ura ura hanya brg penting shj. Online shooping tak boleh dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke? sorry la , tak tau pula , saya ex-student palam dah ,

      Delete
    2. Betul. Skrg kolej hanya terima kiriman dari keluarga saja. Sy dh check hari tu. Cuba minta seller letak alamat n no fon dari keluarga kalau urgent kena beli dari online. ☺

      Delete
    3. oh macam tu , terima kasih atas info , saya keluar Palam da , jadi tak tau apa-2 update . ^_^

      Delete
  4. Pejabat kolej tu yg dlm kafe rafflesia ke ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je mana-2 kolej. Raff, Casuarina, atau mana-2 je la kolej yang awak duduk

      Delete
  5. Kakak...kalau nk amik barang kene amik kat unistorage rafflesia la kan?? Ke pejabat kolej ngan unistorgae tu lain2? Sy dduk kat rafflesia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Eve. Kakak tak berapa pasti dah la sistem ambil barang dekat Palam sekarang. Sebab kakak dengar macam dah banyak berubah. Sorry tak membantu. Kakak bukan student Palam dah. Kalau dulu, kami ambil barang dekat Pejabat Kolej

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥