Sunday, 4 August 2019

Nota, Tutorial dan Past Year Questions Peperiksaan Kelayakan Mengamal Farmasi

S.K. | 19:45 | 7Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

Image result for beautiful tumblr photography books
Source : Tumblr
Peperiksaan kelayakan untuk mengamal farmasi atau lebih dikenali sebagai Law Exam atau Forensic Exam dalam kalangan pelajar farmasi seluruh Malaysia merupakan satu peperiksaan khas yang wajib diambil oleh setiap pelajar farmasi di Malaysia. Exam ni berlangsung 3 kali dalam setahun, March, June dan November. Tak pass exam ni, student farmasi tak boleh jadi ahli farmasi (pharmacist) dan takkan dapat lesen pharmacist. Walaupun exam ni open book test, MCQ, tapi, jangan pelik kalau ada student yang tak lulus setelah beberapa kali ambil exam ni. Biasanya, most of the students akan pass masa kali ketiga ambil exam ni. Alhamdulillah, S.K. dah pass dan in sha Allah, boleh apply untuk PRP (houseman) lepas ni.

Nanti S.K. akan bagi beberapa tips untuk lulus Pharmacy Law Exam ni. So, S.K. nak kongsikan nota, tutorial dan past year questions pharmacy law exam ni kepada yang memerlukan. Kesemua bahan ni, S.K. peroleh daripada lecturer dan kawan-kawan di universiti lain. Semoga kalian lulus pada percubaan kali pertama. Aamiin. Here's the link ;

7 comments:

  1. Ada hikmahlah saya dapat course lain lepas SPM dulu. Tak sangka ada test macam ni sekarang. Good luck untuk bakal2 ahli farmasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari dulu ada lagi, memang wajib lah kiranya :')
      Tapi, dulu format berbeza, ada SAQ, SEQ
      Sekarang dah mudah sikit ^^

      Delete
  2. Hi. I glad that I found this post because I'll be sitting for this exam next week. Thank you so much for sharing the notes and the past year questions. I appreciate it.I wish the best for you ❤️🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Good luck! Break your leg. Semoga dipermudahkan dan lulus. Amiin :D

      Delete
  3. tq ...tahun depan kene ambil..moga dipermudahkan urusan cik dunia dan akhirat

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥