Saturday, 2 March 2019

Panduan Mengisi e-Filling Cukai Pendapatan

S.K. | 16:23 | 0Comments |
Bismillah . .

Assalamualaikum . .

Langkah 1
Log masuk ke ezhasil. Macam online banking, siap ada frasa keselamatan sebelum masukkan password. Pastikan check tu kita punya ke bukan.

No photo description available.


Langkah 2: 
Pilih opsyen e-filing, kemudian e-borang.

No photo description available.


Langkah 3: 
Pilih tahun taksiran. ie:2017. Dia akan bawa anda ke dunia lain (new tab laaa.)

No photo description available.


Langkah 4: 
Kemaskini dan semak maklumat peribadi. Termasuk maklumat bank dan nombor akaun. Kot dapat refund balik duit kannnn. Hehe.

No photo description available.


Langkah 5: 
Isi maklumat pendapatan anda

No photo description available.


Langkah 6: 
Isi pelepasan cukai. Tak tahu? Refer nota. Kat sini yang paling PENTING. Boleh kurangkan cukai dan secara tak langsung menambahkan lebihan cukai untuk digunakan semula. Haha.

No photo description available.


Langkah 7: 
Semak rumusan. Ni paling best! Boleh tengok kita ada dapat lebihan cukai ke tak. Ada yang dapat refund beribu tau!

No photo description available.


Langkah 8: 
Sahkan borang taksiran anda.

Image may contain: text

Sumber : FB Amazing Nara

No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥