Friday, 26 January 2018

Tiket Penerbangan Dari KL ke Jakarta yang Menarik

S.K. | 22:04 | 0Comments |
Bismillah . .
Assalamualaikum . . 
Berapa ramai di antara kita yang selalu pergi ke Jakarta, atas urusan kerja atau saja bercuti bersama orang tersayang? I berani jamin ramai yang selalu ke sana. Dengan zaman teknologi dunia tanpa sempadan sekarang ni, mudah untuk kita ke luar negara dengan kos yang kita mampu. Kat sini I nak share macam mana untuk kita yang selalu ke Jakarta atau dari Jakarta balik ke KL, korang boleh book Kuala Lumpur to Jakarta flights. Its actually easy to learn and to do the booking.
Image result for jakarta
Uolss pernah dengar pasal Traveloka tak? Ada yang tak pernah atau mesti ada yang pernah dengar tapi taktau apa dia tu. Traveloka ni adalah website system yang membantu orang seperti kita untuk survey atau book hotel atau flight ticket. Yes, hotel dan flight dalam satu tempat. Dengan kata lain kita dapat survey tarikh untuk kedua-duanya sekali, di dalam sebuah website yang sama. Contohnya kita dah survey harga hotel pada tarikh tertentu, then kita check pula availability flight yang ada. If confirm then kita boleh terus buat payment. Also at the same website. Senang kan?
Image result for traveloka
So I ajar serba sikit macam mana nak survey atau book flight ticket di Traveloka. First of all, buka website Traveloka then click dekat tab ‘Flight’ di bahagian atas. Kemudian pilih destinasi, date dan pilih sama ada inginkan first class, business class atau economy class. Kemudian tak sampai seminit result akan keluar. Then akan ada list of flights yang available on the date yang uolss pilih, including the detail of time departure, jenis airlines, apa pakej yang ada dan harga. Yes semua list ni datang dengan harga so uolss boleh bandingkan harga antara airlines. Sekaligus uolss boleh cari yang paling murah and sesuai dengan bajet uolss di Traveloka. Macam I cakap tadi, all airlines yang ada akan keluar so uolss tak perlu susah susah tanya each airlines their price, so when u use Traveloka u will have all the prices. Awesome kan?
Selepas uolss choose which one uolss nak book, u will have to isi borang contact information. Then continue sampailah uolss buat payment dan dapat e-ticket. Please check info dekat e-ticket tu supaya tiada kesilapan, and memudahkan plan uolss nanti masa check in. So far very easy kan? Dan user friendly, senang untuk faham dan buat. So with Traveloka easier for uolss book hotel and flight ticket to Jakarta. Traveloka ini juga mempunyai helpline and customer service yang operate 24 jam, so if uolss ada problem masa booking nanti uollss boleh terus call number yang diberi.
I suggest kat uolss untuk guna Traveloka platform ni sebabnya dia senang untuk kita book hotel dan flight, kalau tak nak book pun kita boleh survey harga dengan senang, lepas tu Traveloka ni secured, so uolss tak perlu risau kalau kena tipu. Selain tu, method of payment pun banyak dari credit card kepada debit card, online banking dan sebagainya. Traveloka juga partnership dengan banyak airlines so that is why the price is trustable and no hidden charge. Ini semua sebab Traveloka nak memudahkan usernya untuk berurusan dalam booking hotel dan flight.

Di Indonesia Traveloka is no 1 dalam booking hotel dan flight so diorang dah terbukti boleh dipercayai. Apatah lagi kalau kita nak book flight ke Jakarta, dengan reputasinya di Indonesia, so harga yang uolss boleh dapat dalam Traveloka memang the best deal yang korang boleh dapat. Selain tu ada juga payment installment dengan Maybank 0%. Kalau uolss nak tau lebih lanjut google je traveloka, explore the website and the system, explore the world by using Traveloka services. I guaranteed u guys will be satisfied with the services they offer. Apa pun, have fun dan jangan lupa at least try sekali book flight ticket through Traveloka.

No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥