Sunday, 19 March 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

S.K. | 17:06 | 4Comments |


Bismillah . . 


Assamualaikum . . 


S.K. yakin , ramai blogger tahu dah pasal Lazada Birthday Blogger Contest ni . . S.K. pun sama . . Cuma , baru ada kesempatan untuk buat join . . Bagi blogger yang belum tahu macam mana nak join Lazada Birthday Blogger Contest ni , boleh tengok cara-caranya di bawah ini . . 


How to Join – Lazada Birthday Blogger Contest


1. The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm)


2. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 


3. The Article must contain screenshots for the three products mentioned in point 2.b (the "Top Product Picks" post). 


4. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest 


5. Contestants are welcomed to post the article in any language. 


6. Winners will be selected at random



Okay ! So , let's start . . 

WHAT DO YOU LOVE ABOUT LAZADA MALAYSIA?


I do love everything about Lazada Malaysia . .


1. Dari segi pilihan pelbagai jenis barangan


Salah satu sebab Lazada menjadi pilihan S.K. adalah kepelbagaian pilihan untuk satu-2 barang yang S.K. nak cari . . Kalau macam pergi shopping mall kan , bila nak compare sesuatu harga barang yang kita nak beli tu , komfirm kena berjalan pergi merata-rata kedai semata-mata nak compare harga barang yang kita nak beli ni . . Tapi , dengan adanya Lazada , kita boleh compare harga dengan satu klik sahaja . . Tak payah nak keluarkan peluh semua . . Jimat banyak masa , tenaga dan macam-2 lah boleh jimat kan . .


2. Harga yang murah dan kualiti dijamin


S.K. akui , Lazada menawarkan harga barang yang sangat murah dan berpatutan . . Dan . . . Kualiti barang-2 Lazada dijamin ! S.K. jadikan Lazada pilihan utama S.K. sebab harga dia murahhhh berbanding kedai-2 kat luar sana , padahal kualiti dia sama . . So , Why pay more when you can get less . . S.K. pernah shopping hampir kesemua kategori yang ada dalam laman web Lazada dan alhamdulillah , semuanya dijamin kualiti dia . . Rugi tau kalau tak beli dengan Lazada . . 


3. Payment


Bagi S.K. , Lazada Malaysia sangat memudahkan pembeli . . Pelbagai jenis cara pembayaran yang dapat kita gunakan . ikut keselesaan kita . . Boleh guna credit card , Maybank2u , Paypal , 7eleven dan Cash on Delivery (COD) . . S.K. biasanya akan gunakan Maybank2u . . Simple . Klik-2 aje . . Kan dah bayar  . . 


4. Delivery barang on time


Ni part S.K. paling suka dengan Lazada . . Kita boleh tahu estimate delivery barang-2 kita . . So , bila dah tahu estimate delivery tu , kita boleh la prepare kan , kalau waktu ni ada kat rumah ke tak , boleh minta tolong jiran tolong amikkan kalau barang tu dah sampai tapi kita takde kat rumah . . Kemudian , barang-2 Lazada ni , biasanya akan sampai on time . . So , takdelah kita tertunggu-tunggu . . S.K. memang suka sangat la part ni . . Bila dah order barang & settle bayar semua , S.K. memang akan jot down estimation barang tu akan sampai . . So , kalau nak keluar rumah tu , beringat juga la nanti ada barang nak sampai . . 


5. Website Lazada


Bagi S.K. , website Lazada ni mesra pengguna . . Senang nak kendalikan , boleh sort ikut yang cara yang kita nak , boleh pilih brand yang kita nak . . Senang citer , permudahkan pengguna , pelanggan dan pembeli sekaliannn . . Apps Lazada , S.K. tak pernah guna lagi , tapi S.K. rasa okay je =)



TOP 3 PRODUCTS PICKS FROM LAZADA MALAYSIA (YOUR 3 FAVORITE PRODUCTS)


1. Meizu M3S


Okay ! S.K. suka Meizu . . Features dia memang terbaik . . Lagi-2 camera dia . . So , Sebab S.K. dah lama tak tukar phone , em' bertahun dah , maybe , umur baru ni , S.K. perlu tukar phone , sebab sekarang ni , semuanya memerlukan phone kan . . 





2. Nike Women Kaishi Sneakers


S.K. rasa , sneakers ni S.K. dah lama dah usha . . Nak beli , tapi , tengah kumpul duit lagi . . Kalau S.K. dapat sneakers ni , S.K. akan bawa untuk study kat Japan nanti . . Tak sabar nak further study kat sana . . =) Setahun pun okay da . . Dan , S.K. akan bawa sneakers ni sekali . . Yeay ! 



3. Fashion Women Cardigan Hooded Long Sleeve Sweatshirt


S.K. tak tahu kenapa , tapi , S.K. rasa hoodies ni cantik . . Warna dia . . Haihh , Susah lah jadi obses degan hoodies sekarang ni . . Sebab ada orang yang buat S.K. jadi obses dengan hoodies . . Kalaulah dapat hoodies ni , memang jaga hoodies ni betul-2 gila lah kan =) dan of course , akan bawa gi Japan . . 




HOW DO YOU THINK LAZADA MALAYSIA CAN IMPROVE?


Secara jujurnya , semua servis yang disediakan Lazada Malaysia berada pada tahap yang sangat baik . . Sekiranya pihak Lazada Malaysia ingin memperbaiki servis mereka , S.K. harap , servis Cash On Delivery Lazada Malaysia akan diperluaskan lagi . . Sebab , setakat yang S.K. perhatikan , tak semua tempat boleh C.O.D , so , it's a little bit difficult lah untuk mereka yang takde kemudahan kad kredit apa semua . . Kalau boleh C.O.D. semua tempat kan senang . . 

Satu lagi , Lazada Malaysia boleh pertingkatkan servis delivery mereka . . Contohnya macam call atau mesej customer untuk maklumkan barang yang mereka order akan sampai pada hari tersebut . . So , customer boleh lah prepare untuk tidak tinggalkan rumah tu kosong . . =)


WHAT IS YOUR BIRTHDAY WISH TO LAZADA MALAYSIA?


Happy 5th birthday Lazada Malaysia . . Semoga terus berkembang maju dan pelbagai kemudahan dapat di ada kan dan ditambah baik . . S.K. doakan Lazda Malaysia akan terus menjadi pilihan nombor satu rakyat Malaysia dan seantero dunia untuk shopping online . . Dan , S.K. harap , lebih banyak barang lagi ditawarkan dan diletakkan di dalam laman web Lazada Malaysia . . Selamat maju jaya !

4 comments:

  1. Wahhhh menarik barang-barang yang SK pilih ni hehe terutama yang handphone tu.
    Good luck ya SK! Harap ada rezeki untuk memenangi contest ni.

    ReplyDelete
  2. wowwww, bagussss ehhh pilihannya tuu, bru tahu ade hp jenis tuhh,,hihi..laju2 klik....

    meh singgah blog picisan sayaaaaa

    http://nonasani.blogspot.my/2017/03/lazada-birthday-blogger-contest.html

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥