Friday, 23 December 2016

You Deserve to Have Your Own Life

S.K. | 20:22 | 2Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Dah lama Sya tak menulis . . Hari-2 ada keinginan untuk menulis , tapi masa tak mengizinkan . . Pagi petang siang malam , bertungkus lumus siapkan Lab Reports . . Test sudah , Midsem checked ! Dan , dah tiba masa untuk final exam . . Final lagi 3 minggu . . Doakan Sya dapat lakukan yang terbaik . . 


Seriously , hari ni , air mata jernih tertumpah lagi sekali . . Sya tewas lagi sekali . . Mentor Sya cakap nak jumpa Sya atas alasan Lab Reports kelas Sya ada yang tak cukup . . Sya tak pikir panjang , bergegas naik office . . Sampai kat office , terus masuk macam biasa , 

"Yes sir, anything?"

'Nothing , I just want to meet you , Okay, let's have a seat'

Sya pun ikut dia duduk , 

'So, what's wrong with your result? What's wrong with you?'

Sya tak dapat A untuk subjek mentor Sya , dan , kena panggil . . 

"Nothing sir, I'm just fine"

'NO ! You aren't okay. I know . You are a good girl , that's why I like you . I like your attitudes . I know, something might disrupt your focus .'

"Serious sir , it's nothing . . I just stress"

'Okay ! Listen to me , you deserve to have your own life . . Please don't think about others , please think about yourself . Make yourself priority , not others . . Please ! Study hard , I do hope you to get A's in all my subjects .'


Habis je ni , Sya terus nangis . . Sem lepas , sorang lecturer cakap benda yang sama pada Sya , Allahu , harapan semua orang pada Sya , tingginya  . . Doakan Sya baik-2 , Sya taknak hampakan semua orang , Sya cuma nak tengok diorang senyum je . . Tu satu-2 nya harapan Sya hari-2 . . Sebelum Sya keluar , tiba-2 sir cakap . . 

'After finishing the exam , tell me, how it's going. I hope you will be fine , I will try as much as possible to help you' . . 

Image result for blissful friday