Tuesday, 19 January 2016

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz

syafi khizar | 19:06 | 6Comments |

Bismillah..

Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-





Parody Wars Part 3

syafi khizar | 18:57 | 0Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum..



Title : BOND015
By : KITA

Chemical bonding was hard before,
But now I feel I like this topic most,
There’re 3 types of chemical bonding,
Now I need someone to teach me all these bonds,

Got a feeling that a bonding occurs,
I think this bonding call covalent bond,
Because I see they’re  sharing electrons,
Sharing,
You watch me become more clever,
Non-metal bonded with non-metal,
Covalent forming the molecules,
And now they are sharing electrons,
Polar or non-polar?

If polar,
Electrons not being shared equally,
They’re partial positive and partial negative,
How about non-polar molecules?
Two atoms share electron equally,
How about metallic bonding,
Metal and metal,
Forming their own bond,

Got a feeling another bonding occur,
I think this bonding call ionic bond,
Because I see they’re transferring,
Transferring,
You watch me become more clever,
Metal bonded with non-metal,
Ionic, one atom losing electron, another one is gaining,
When they’re reacting,
Producing much among of salt,
And now let’s go for..for..for..forces,
Occurring between the molecules,

Attraction between two polar molecules,
Is known as dipole-dipole force,
Attracting ion and polar molecules,
Is known as ion-dipole force,
Attracting polar and non-polar which temporarily induced dipole,
Attracting ion and non-polar which temporarily induced…
Nearby ion,
Is called induced dipoles,
Attract all the molecules, including non-polar molecules,
And now it’s called dispersion forces,
Hydrogen bonding is,
Strongest, intermolecular force,
And bonded to oxygen nitrogen and fluorine,

And now that I’m without your guidance,
I know all the bonding,
And now that I’m without your guidance,
I can teach all my friends.

GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle

syafi khizar | 18:55 | 1Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum..


Harap-2 ada rezeki menang.. Aminn.. Klik banner untuk join :)



P/s : Kurang faham dengan penambahbaikan tu. ;/

Parody Wars Part 2

syafi khizar | 18:47 | 0Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum..




Title : Gas Bling
By : Titanzz Group

C/O ;
You used to tell me about gas laws,
Gas exists all around us,
No fixed volume and shape,
Particles are very far apart.

And I know when O2 released,
That can only mean 1 thing.
I know it is for living,
That can only mean 1 thing.

Eversince Charles’ left the city, you.
He got me V and T relationship,
Everybody knows its directly proportional,
Boy you got me V and T, but not P.

Cause eversince Charles’ left the city, you
V over T must be equal to K,
The pressure of substance remains constant,
Hanging with particles never seen before.

C/O
And I know when the HCN,
That can only mean 1 thing,
I know when they are released,
You could be deadly poisoned.

Eversince Boyle’s left the city you you you
Boyle’s and Charles’ will never get along,
Cause it’s time for P and V,
Going inversely proportional.

Eversince Boyle’s left the city,
He got exactly constant T now,
Running around the lab with P and V,
Hanging with Boyle’s no need T at all.

C/O
And I know He , Ne,
That can only mean 1 thing, 
I know when they are released,
They are chemically inert.

These days all I do is,
Avogadro is about volume and amount of gas,
All about V directly proportional to the volume of gas,
Doing labs with constant temperature and pressure,

You need two two point four,
Liter of the container,
No, why you never alone?
Why need these 3 laws?

Used to always stay at lab.
Be a calm boy.
273K yeah,
PV to nRT,
Right now you should have known.

C/O
And I know they are colourless,
That can only mean 1 thing,
But not for NO2,
It is typically brown.

Monday, 18 January 2016

Parody Wars Part 1

syafi khizar | 09:48 | 0Comments |

Bismillah..


Assalamualaikum..




Title : Just The Way They Bond
By    : Bond Band

Oh, bonding, bonding
There are three bonds in chemical bonding
Metallic, Ionic and also Covalent Bonding
Chemistry's so beautiful
I can tell you everyday

Dyou know, Dyou know
Metallic bond's between 2 metals
Properties, properties
Ductile, hard, conduct electricity
Everytime you ask 'bout metallic bonding
That's what I'll say

Talk about the bonds 
There's not a thing we need to change
'Cause it's amazing 
Just the way they bond 
When electrons share 
They will be called Covalent bond
Single, double 
Or triple bond they can form

Two types, two types
There are two types in covalent bonding
Polar, polar,
Atoms share electrons unequally
While non-polar
They share equally

Oh you know, you know, you know
About Ionic Bonding
They're soluble in H2O, high point of boiling
And about electrical conductivity
It seems okaaaay


Talk about the bonds
There's not a thing we need to change
'Cause it's amazing
Just the way they bond 
It's not James Bond 
We're talking bout chemical bond
They are amazing
Just the way they bond 

Chemical bond…
Chemical bond...
Coz it's amazing 
Just the way they bond 

Talk about the bonds 
There's not a thing we need to change
'Cause it's amazing 
Just the way they bond 
It's not James Bond 
We're talking bout chemical bond
They are amazing
Just the way they bond 

Parody Wars

syafi khizar | 09:12 | 0Comments |

Bismillah..


Assalamualaikum..


Ini throwback punya post..  A long time ago, Yaya and Naim kena organize Chemistry Parody Wars..  Main purpose untuk event ni adalah untuk permudahkan kitorang belajar Chemistry.. Quite fun actually.. Eventhough ni event untuk batch yang kurang dariapda 100 orang.. Tapi, pressure dia, masya-Allah.. Macam mana la nanti second yea semua.. Harap-2 semua berjalan lancar..


Aminn..  


Post berikutnya nanti Yaya akan share video and lyrics . :) 





Special Thanks to Dr Brian & Miss Nik cause givin' us chances to be the director and co-director for this event. Put an infinity trust on us. Walaupun Yaya mula-2 macam nak give up da..

Ehem.. Million thanks untuk Naim juga sebab layan kerenah co-director yang macam-2.. Yang dia je betul =P 


Alhamdulillah.. Semua berjalan lancar, Harap-2 ada peluang untuk handle event lagi..


Displaying 601.pngDisplaying 601.png

Tuesday, 5 January 2016

Australia's Souvenirs Giveaway By SitiYangMenaip & SalbiahM

syafi khizar | 22:23 | 9Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum...


Jom join ramai-2 GA ni.. BESTTTT ! :D





Saturday, 2 January 2016

Satu Hari.. Satu GA

syafi khizar | 16:10 | 1Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum..


Amboii! ! Satu hari satu GA. Kemaaiiinn.. Azam baru nampak Yaya? .. Ekekeke.. In sha Allah.. Untuk itu, Yaya ingin menyeru kepada sekalian makhluk yang bergelar blogger. Tag-2 la Yaya dalam GA korang tu. In sha Allah, Yaya akan penuhi tag & jemputan korang . 


Orite . Malam ni merupakan malam terkahir untuk evaluation Yaya punya Chemistry Assignment. Parody Wars gittewww.. Yaya perlukan 1k likes and 200 shares at least. Diharapkan.. Semua rakan-2 blogger sudi membantu Yaya. Okay.. Yaya tau, video kumpulan Yaya terlalu straight forward dengan chemistry, tiada unsur gelak ketawa macam video-2 yang lain. Ahaaa! Ini yang meng'unik'kan video kami.. Temanya NERD. bahahahaa.. Semua kaki study, memang takde harapan la nak pikir yang out of box, yang kelakar bagai . TAPI!!!! Tolonglah like and share. Amat-2 diperlukan. Semoga semua urusan kalian diberkati dan dipermudahkan oleh Allah.. In sha Allah.. Amiin..


Terima kasih daun keladi kerana support member sorang ni :D

Giveaway Welcome 2016 by Aku Bukan Innocent

syafi khizar | 15:58 | 4Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum..



بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join sekali)

Giveaway Welcome 2016 by Aku Bukan Innocent dianjurkan oleh Mohd Noor Shawal dan dibawakan bersama-sama dengan Yuha Adie , Ct Roxalynna NH , Najwa Zahid , Masita Eyta & Nur Huda.

Tarikh Tamat : 15 Januari 2016