Wednesday, 16 November 2016

Tutorial Setting Mobile View as Desktop Theme

S.K. | 07:33 | 1Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . .


Haritu , +Shafuhan Smab ada request buat tutorial Setting Mobile View as Desktop Theme . . Sorry lambat , baru free hari ni . So simple . Ikut step bawah ni je ok ? 


Step 1 : Klik Template



Step 2: Klik 'Gear icon' pada Mobile Setting tu



Step 3 : Tick pada box "NO" dan save . 




Step 4 : Aceee buka kat mobile , jadi tak . :) 

P/s : +Shafuhan Smab , setting macam ni ke yang awak maksudkan ? Atau lain ? Kalau lain , boleh emelkan pada saya gambar yang awak nak tu ; stnrsyfh17@gmail.com , nanti saya buat tutorial lain , yang saya faham awak nak setting macam atas ni . 

1 comment:

  1. Awak kalau letak 'no' kat mobile view tu nanti kalau org search pakai phone, google tak recommend blog awak...

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥