Friday, 1 July 2016

Cikgu . . Cikgu . .

syafi khizar | 23:32 | 0Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .


Bismillah . .


Assalamualaikum . . 


Eh , lupa pula dah bagi salam kat atas . "Gigih taip dan gigih malas nak padam" Biarkan ~ Hari ni , officially Yaya mulakan cuti . . . .  Cuti ghayeee je hokey . 1 week . Okay la , bersyukur sikit pelisss . .  Cuti-2 pun , study jangan lupa oiiii . Banyak lagi kau nak kena study Yaya ehhhhh . Jadual exam pun , astagha . Apa-2 ajaaaaa , Bersyukurrrr . . Alhamdulillah . Yang penting boleh balik awal . 


Al-kisah , semalam , hadekkkk kesayangan ni haaa ||Walaupun macam anjing dengan kucing|| , tetap hadeekkkkk kesayangan >_< . Alrite , semalam , adik Yaya minta tolong Yaya datang sekolah dia (Which is , sekolah Yaya dahulu kala) , pergi report card's day dia . Yaya tahu dah result dia , tu tak berapa eksaiteddd nak tau . Layankan ajelah ~ Kebetulan , parents Yaya dua-2 ada mesyuarat . So , kena la wakilkan mereka . Lepas bincang punya bincang , mula-2 refuse nak pergi , suruh kakak Yaya pergi , kakak Yaya suruh Yaya pergi , haaaa , last-2 dua-2 pergi . Kan senang . 


Macam biasalah bila dah sampai sekolah , jumpa la cikgu itu , cikgu ini . First impression cikgu-2 .

'Laaa , kenapa awak makin kurus ni' *Auchhh , macam tak percaya , Yaya rasa macam berat badan dah naik sejak kebelakangan ni , stress mungkin*

'Bila awak nak habis belajar , sem berapa , etc' . Rasanya banyak kali dah jawab , dari awal tahun sampai pertengahan tahun . ~_~ Takpe , layankan ajaaaa . . 

Soalan ketiga paling famous , tak , soalan pertama sebenarnya yang diajukan;
"Haritu cikgu cakap , kalau jumpa cikgu , at least kena ada Boyyypreeennnn dahhhh, Haaa  , sekarang dah ada ke belu?"

Kau ghaseee nak jawab apa . . . Senyum kambing , kerang , cekodok semua ada . Luckily , mujur datang dengan kakak Yaya , so , Yaya dahulukan kakak Yaya dulu la >_< Ayat selamatkan diri 'Kakak saya belum lagi , ikut turn la dulu' . Kakak Yaya pun boleh tahan juga 'Saya rasa adik saya kahwin dulu nihh' Kwangsaaammm . . . Hmm . . 


Dannnn , tetiba , cikgu Yaya cakap cenggini;

Takyah la ada boyfriend , bercinta betul-2 , jadi kawan-2 je dulu . At least ada la kawan lelaki yang rapat . [Part ni , buat Yaya fobia sikit . Nak ada kawan lelaki yang rapat , tidaakkkkk , memang belum masanya] Nanti awak susah , bila dah bekerja semua itu ini . Yaya macam kena dengar ceramah mencari pasangan hidup . ==" In sha Allah , tahun depan saya bawa sorang kat cikgu , I mean , tahun depan tu bila dah Third Year . Mohon cikgu jangan tanya da soalan yang sama tahun depan


Okay la , actually , memang syok kalau jumpa cikgu-2 , borak-2 , gossip-2 . Tapi , macam biasalah , kena tadah telinga bab cari pasangan hidup . --Saya muda lagi cikgu-2 sekalian , Mohon tunggu kad jemputan kakak saya dulu sebelum saya-- 


-Sekian , terima kasih.-

No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥