Sunday, 26 June 2016

Tak Boleh Move On

syafi khizar | 00:19 | 0Comments |
Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Sejak tulis blog ni , ada la kot 2,3 kali Yaya tulis pasal tak boleh move on . Ingat nak move on ni senang ke ? Lagi-2 kalau buat benda yang kita suka , sayang , dan perasaan seumpama dengannya lah senang citer . . .


Kali ni , Yaya tak boleh move on dengan beberapa movie , MV , cerita Melayu , lagi , etc . . Rasa nak ulang tayang tengok banyak-2 kali . Tak jemu ! DSH . Komfirm semua tau kan ; Dia Semanis Honey . Penangan cerita ni . Tralalalala ~  Apa entah yang buat Yaya tak boleh move on .


Maybe la , sebab watak yang dimainkan nampak natural (pendapat Yaya je ni) . Plussss , Yaya suka mereka yang berperwatakan seperti Ahnaf Wafiy ? Muehehehe . Akan ada DSHH & DSHR , mak aihhhh . . Memang lambat lagi lah nak Move On jawabnyaaaaa . . Tapi , kebiasaannya , Yaya lebih suka penampilan sulung sesuatu movie @ drama berbanding versi raya , special dan seangkatan dengannya , tapi mana tau kan , DSH versi raya & special ni tak kurang hebat macam DSH yang sulung . Kebiasaannya , drama-2 Melayu ni , bila buat versi Raya , bagi Yaya kebanyakannya ada yang kureengg daripada versi sulung diorang .


Exam is around the corner . Harap-2 la Yaya tak gi download nanti . >_< Tak puas tengok kat Tv , Biasanya , Yaya akan download . Contoh dia , macam Descendant of the Sun . Haaaa , aku downloadd kauuu , Nak buang sayang . Aicehh . . . Alhamdulillah , boleh move on sedikit sebanyak . Yang penting , study abis-2 dulu . Dah habis final , buatlah apa yang kau suka Yaya oiiii .


Berbalik kepada cerita Ahnaf Wafiy , eh , tetiba . Yaya suka watak Ahnaf Wafiy . . . . Macam perwatakan arwah abang Chik . Sweet , sweet sour sangat ! *Harap-2 one day , Yaya jumpa lelaki macam ni dalam hidup Yaya Ok bye ~ Hmm , apa entah merepek pagi-2 ni , just kiding ~ Semoga Yaya berjumpa dengan orang yang terbaik buat hidup Yaya , One day , dan , one day tu lama lagi dari sekarang . Ingat lagi , kalau pergi sekolah je dan jumpa cikgu-2 , mesti ayat pertama diorang "Dah ada boyfriend belum" . Dan macam biasa , Yaya jawab "Boy friend tu ramai cikgu , yang special takde lagi" dan , semestinya , Yaya disuruh untuk mencari sorang . Ohhh cikgu ~ Tunggu saya habis degree dulu lah . Orang cakap , yang lambat selalunya yang terbaik . EH , ok bye ~


Doakan Yaya dapat Full Mark untuk OSPE & Lab Test Organic Chemistry Isnin & Rabu nanti . Amiin . Terima kasih . 

No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥