Friday, 1 April 2016

Junior vs Senior

syafi khizar | 20:26 | 3Comments |

Bismillah  . . 


Asssalamualaikum . . 


Junior vs Senior , Biarkan gambar berbicara boleh ? I'm still can't believe what had happened today . Like seriosuly , this kid . Hmm . Early in the morning , it's not like a usual morning , that's where I received a Whatsapp from an unknown number . A soul shocking sound . Every day I shock , Shock ! Usually , ealry in the morning , the notifications always belong to the group Whatsapp and a few friends of mine . But today , from a far far away , unknown , unfamiliar number . Curious tahap infinity la kan . So , here's the story begin .


Niat di hati , memang malas nak on Whatsapp hari ni . Tapi , tetiba tergerak hati nak on , tak familliar dengan nombor unknown tu , Yaya pun reply la Whatsapp tu untuk mencari / mengorek identiti si pemuda/i misteri tu . Whatsapp punya Whatsapp , sampai petang baru tahu pemilik nombor telefon tu . 


Ayat dia simple 

Dari saya Form 2 lagi saya usha akak . Akak antara budak upper form yang famous untuk batch kitorang .

Haaa , speechless kau nakkk !  Seriously , memang tak sangka langsung . Rasa nak tumbuk-2 ada juga budak sorang ni .  Masa upper form , Yaya yakin sangat-2 , tak femes kot . Yaya rasa , naik upper form , Yaya dah slow down sikit menonjolkan diri . Konon-2 fokus study , fokus organisasi pengawas , mostly fokus bahagian pentadbiran & kawalan pelajar . Yaya rasalah . Masa upper form pun , bukan Yaya ikut geng sangat , selalu juga jalan sorang-2 . Dah kenapa budak tu nak usha ! 


Macam-2 ayat psiko Yaya gunakan untuk cari identiti budak ni . Kadang-2 , rasa macam padan muka kat diri sendiri juga la kan , masa sekolah dulu , adalah juga usha-2 budak junior & senior . Malangnya , semuanya dah berpunya . Sedih ! Tengok-2 , hari ni , diri sendiri terkena . Soal punya soal , pelik juga la , macam mana junior lelaki boleh ada nombor Yaya , kemudian dia sebut pasal Majalah Hayat Sekolah ! Allahu ! Baru teringat , dalam tu memang ada letak nombor phone untuk ruangan apa entah khusus untuk bebudak Form 5 & Form 6 . Konon-2 je la kan . Tak sangka pula , budak tu gigih cari & Whatsapp nombor Yaya . Pfft ! Mujur dah tukar phone number , Nombor Whatsapp tu tak kisah sangat la .


Pikir punya pikir , mungkin la , masa zaman sekolah , seriously Yaya cakap , Yaya lebih banyak mingles / bercampur dengan Junior dan Senior berbanding kawan-2 batch sendiri . Ada bercampur dengan kawan-2 batch , tapi untuk aktiviti pembelajaran je la , lain daripada tu , Yaya banyak libatkan diri dengan Junior & Senior , mungkin sebab Yaya ni pemikiran dia lain dari yang lain sikit dan masa zaman sekolah dulu , Yaya ni , em' ibarat macam mata-2 untuk cikgu-2 la . Maybe sebab tu Yaya suka mingles dengan Junior & Senior . Mungkin la . Masa assembly pun , mostly , Yaya akan kawal bahagian Junior , kalau dengan diorang , memang akan biasa dengar la Yaya cakap 'tumbuk , sepak , lempang lelaju , etc' tapi kalau dengan batch sendiri , Yaya awkward kadang-2 . Mungkin la .


Kesimpulan dia , entry ni sungguh tak bermanfaat untuk dibaca . Saja nak meluahkan rasa terkejuttssss dengan apa yang jadi siang tadi . Sebenarnya , budak tu SPM Victim 2016 ni . Yaya rasa kanak-2 tu perlukan bantuan Yaya , mungkin . Sebab masa sekolah dulu-2 , rajin juga la Yaya tolong geng-2 budak ni buat homework @ bagi jawapan Semarak Jaya . Apa-2 pun hadek-2 junior sekalian , jangan la kacau senior kamu hujung-2 minggu ni . >_< Introduce yourself pleasseee . =) Hakak tak marah , Cuma kena cakap la kan awak tu batch siapa , sebab hakak ingat-2 lupa . Good luck SPM ! Lawan batch akak okay ? Akak doakan semuanya dipermudahkan & siapkan Semarak Jaya & segala modul yang ada . In sha Allah , mudah jawab exam nanti . 

3 comments:

  1. Replies
    1. Haha , sudah . Macam-2 hal budak-2 zaman sekarang :D

      Delete
  2. hahaha, gigih zety baca smpai habis entry ni...so mcm mana story whatssap tu.. diteruskan ke,,,? ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥