Friday, 22 April 2016

Battle War Cry 2016

syafi khizar | 22:48 | 0Comments |
Bismillah . . 

Assalamualaikum . . 

First of all , alhamdulillah . TEST dah tamat ! !Hooray , Hooray , it's a holiday . *Dah kenapa terjebak dengan Aerodance punya lagu , Hmm , Rindu sangat ke nak tengok Aerodance Yaya oiii* Ulang ! Tengok , bukan join . Nak buat macam mana kan , jadi Committee . Terpaksalah berkorban keseronokan bersama rakan-2 . Aiceehh . Ayat , POYO sangat . Ujian lepas TEST , ma sya Allah sisturrrrr sekalian , lagi dahsyat . Nahhhhh ! Kerja bertimbun bagaikan Gunung Everest untuk disiapkan . Cik Yaya , mohon buat . *Tengah buat la ni, TAPI , stop kejap , regang-2 kan otot dengan berblog . * XP

Battle War Cry - 21st April 2016 


First of all , maafkan saya , Secondly , A BIG APPLAUSE to my SPH TEAM because we WON the FIRST PLACE AGAIN this time . Alhamdulillah , rezeki berganda-ganda . Masa 8hb April 2016 haritu , Combination of SPH , IMS & CFS JUARA AERODANCE MSU 2016 ||Iollsss tak boleh move on tengok video , seronokkkkkk || Alhamdulillah , semalam , 21 April 2016 , Combination of SPH & FHLS JUARA BATTLE WAR CRY SUCA - MSU 2016 (Sukan MSU) dengan membawa tema BEAR . GO ! GO ! !PURPLE STRIKERRSSSSS . Guess what , I'm the only first year student who joined this activity . Pffftt ! Tatkala orang lain bertungkus lumus study untuk Last Paper , Yaya bersuka-ria join Battle WAR CRY ni . Nonsense ! Tujuan Yaya satu je sebenarnya , nak hilangkan stress ! Dan , mencabar diri . 


Kadang-2 , Yaya terfikir , masa zaman sekolah dulu-2 , macam-2 aktiviti yang Yaya sertai , tapi Yaya still boleh manage masa dan tenaga untuk study , kenapa masa zaman Universiti Yaya tak boleh buat benda yang sama? Rasa rugi dengan nak lempang diri sendiri ada juga . Orang cakap , zaman dah berubah , dulu-2 waktu sekolah , exam jauh-2 masa dia . AHhhhhhh , Alasan semata-mata . Di mana ada kemahuan , di situ ada jalan . Bila balik rumah , kadang-2 ayah tanya juga , awak ni belajar je ke? Tak masuk aktiviti apa-2? Kadang-2 rasa malu juga , tapi sebab anak ayah yang sorang ni memang muka tak berapa nak malu , cakap je la , tak masuk apa-2 . Kadang-2 nampak macam ayah kecewa juga la , Mianhaaaeeee . Maka , untuk itu , saya nekad untuk lakukan & join apa-2 sahaja yang mampu saya lakukan . Sebab , OURSELVES IS THE BIGGEST ENEMIES FOR OURSELVES

Satu pesanan ibu bapa Yaya , buatlah apa-2 awak nak buat , TAPI , JANGAN TINGGAL SOLAT , JANGAN LUPA UNTUK MENGAJI SETIAP HARI . Masa kecik-2 dulu pun sama , atok semua pesan benda yang sama . Masa duduk dengan atok dulu [Hujung-2 minggu Yaya suka balik rumah atok , cucu kesayangan gituuuu , =P , Takdelah , sebab memang atok yang mengasuh Yaya selama tiga tahun , bila pindah rumah , barulah ada pengasuh sendiri] Sebelum buat apa-2 , SOLAT & MENGAJI dulu . Yaya ni kadang-2 alpa juga dengan permainan dunia , Solat , tapi tak mengaji lepas solat , Solat , tapi mengaji sekali sehari , Solat tapi tak bangun solat malam , Solat , tapi tak solat hajat . Kadang-2 alpa sangat dengan dunia ni . Tertangguh-tangguh . Cakap kejap lagi la , esok la , macam-2 . Keberkatan dalam hidup tu penting . Arwah Wan selalu pesan juga , nak buat apa-2 cari KEBERKATANnya dulu . Kalau dah berkat , in sha Allah , semuanya dipermudahkan . 


Berbalik semula pada cerita Yaya , Hmm , apa entah yang Yaya cerita kat atas-2 ni , bercampur baur dah semua sekali . Kesimpulannya . Kesimpulan pula dah . ++" , Maafkan saya . Mahu sambung buat kerja . Sebelum kita lakukan sesuatu perkara , carilah KEBERKATAN DARINYA , Tunaikan Hak Allah s.w.t dahulu , SOLAT dan MENGAJI dulu . You know what , bila kau dah selalu mengaji dan solat sebelum buat apa-2 kan , bila kau tinggalkan perkara rutin kau tu , kau akan rasa kurang selesa , rasa kosong . Rasa tak complete . Baca Quran jangan sekadar membaca ayatnya sahaja , bacalah terjemahan sekali , baca kisah-2 dalam al-Quran . Baca NOTA - NOTA CINTA ALLAH sebelum belajar , in sha Allah , dipermudahkan segala-galanya . Doakan Yaya semua . 


P/s : Tajuk ENTRY , Kurang berkaitan dengan Entry . Takpe , tak membawa makna apa-2 . Tajuk hanya sekadar tajuk . ;)


Aerodance - 8th April 2016

No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥