Thursday, 10 March 2016

That 'Pain'

syafi khizar | 20:29 | 0Comments |

Bismillah . . 


Assalamualaikum . .


Dunia ni bulat , kadang-2 kita di atas , kadang-2 kita di bawah . Orang di atas tak semestinya kekal di atas dan orang di bawah tak semestinya kekal berterusan di bawah . Yaya ada terbaca satu caption kawan Yaya . Tapi Yaya ubah sikit-2 la . Bila kita rasa sakit dan penat dan nak give up da , tetiba , ada orang datang bagi semangat . Terus rasa bersemangat balik kan ? Ni antara isi kata-2 semangat buat mereka yang tetiba terrrrlemah semangat .


Okay, it's about, this is His choice, not us. Sekalipun pilihan kita untuk letak medic sebagai pilihan dalam UPU , we will not be here kalau ini bukan pilihan dari-Nya. Kita bukan "kebetulan" berada di sini sebab result kita be like, eh kebetulan layak la pulak masuk kos ni. Sebab ada yang diluar sana, keputusan mereka lagi laaaayaaak dari kita, tapi tak dapat. Sebab disini bukan tempat mereka, sekalipun kalau mereka suka.

Ini semua aturan Dia. Jom lah teruskan melangkah dengan penuh yakin! Dia tempatkan kita disini sebab Dia tahu kita mampu, walaupun selalunya kita meragui kemampuan sendiri. Ok, be positive! Fighting! 


Kesimpulan dia , setiap apa yang kita lalui , bukan kebetulan semata-mata . Allah kan sebaik-baik Perancang . Dan Allah tahu keupayaan setiap hamba-Nya . Jadi , bila kita rasa nak mengalah , jangan terus mengalah , sebab 'When Allah gets you into it , HE will help you going through it ' Okay ?

No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥