Friday, 4 March 2016

MyTeksi - Grab Car

syafi khizar | 14:40 | 0Comments |

Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Pernah dengar apps MYTEKSI tak ? 50-50 . Ada yang tahu dan ada yang tak . Haritu , ada orang tanya Yaya , MyTeksi ni apa ? Dalam kata mudah dia , MyTeksi ni adalah satu apps untuk kita dapatkan teksi secara online dengan cepat . Sekarang ni kan tak semua tempat ada teksi , so , apps MyTeksi ni memudahkan perjalanan pergi dan balik kita ke sesuatu tempat . 


Dalam apps MyTeksi ni , ada 3 ke 4 pilihan . Yaya tak ingat (Sebab lama da tak guna & uninstall apps tu buat masa sekarang ni) . Budget Taxi , Grab Car , etc . Lagi dua tak ingat . 


Bagi Yaya la , Yaya prefer guna GrabCar . A little bit different between GrabCar dengan Budget Taxi . Kalau Grab Car , harga dia fixed da , contoh la kalau nak pergi satu tempat tu , dia akan bagi harga terus . Tapi , kalau Budget Taxi , dia akan bagi kita range harga . Estimation la senang citer . Harga dua ni takde lah jauh beza sangat . Ikut la nak guna yang mana . Kalau GrabCar , dia akan gunakan kereta biasa depends la Myvi , Viva , tengok la driver tu guna kereta apa . Tapi , kalau Budget Taxi , dia akan gunakan teksi biasa tu la . 


MyTeksi ni memang familiar dekat area KL and Selangor , negeri lain , Yaya rasa ada juga , cuma tak la meluas macam KL dan Selangor . Kalau nak jimat , cepat dan efisyen , Yaya sarankan guna apps MyTeksi . In sha Allah , boleh dipercayai . Yaya guna banyak kali juga la masa duduk Shah Alam . Alhamdulillah , setakat ni , yang Yaya gunakan , semua boleh dipercayai ^_^

No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥