Saturday, 5 March 2016

Doctor , Dentist & Pharmacist

syafi khizar | 18:28 | 0Comments |

Bismillah . . 


Assalamualaikum . . 


Hai adik-adiksssss EsssPiiiYeeemm 2015 . Result dah keluar kan ? Yaya nasihatkan kepada semua , mohon sangat-2 pilih kos yang demand lebih tinggi kat market sekarang ni . Bukan Yaya cakap , pilih medic , dental & pharmacy tak bagus . Semakin hari sekarang ni , graduan-2 dari tiga bidang yang popular ni semakin banyak , malah , ada juga yang belum dapat kerja kat mana-2 . Banyak tanam anggur . >_< Macam mana lah nasib Yaya nanti . 


Pendapat peribadi Yaya , zaman sekarang ni , jangan cari kerja yang nak 'up' kan diri ataupun nak kerja tu , sebab kerja tu femes . Zaman sekarang ni adalah zaman untuk kita cari pekerjaan yang bila kita graduate , komfirm terus dapat pekerjaan , bukan menanam anggur lepas dah graduate . Cuba pikir elok-2 , bila kita da penat lelah belajar 4,5,6 tahun , end up kita menganggur untuk 1/2 tahun . Tak ke rugi namanya ? 


Sekarang ni kan da dapat result , so , kena rajin-2 kan diri gali dan cari bidang-2 yang akan dapat demand tinggi pada masa akan datang . Yang bila kamu da graduate , kamu takkan menganggur . Yang bila kamu da graduate , kamu akan terus rasa nikmat duit gaji kamu sendiri . Selamat berfikir-2 dan selamat beramal . Jangan tersalah langkah okay ? =)

No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥