Friday, 4 September 2015

Tips Jimatkan Bil Elektrik

syafi khizar | 16:26 | 4Comments |
Bismillah . .


Assalamualaikum . .


Salam Septemebr semua . 4th September oleddiii . Time do flies , never stop for a second . Okay , taknak membebel panjang . Rindu . Rindu . Rindu . Rindu nak blogging . Apakan daya , diri ini seorang pelajar , komitmen WAJIB perlu ditunaikan . Tunggu raya Haji la ye , Yaya blogwalking baliksss .



Okay , maknanya di sini , dalam era yang kita perlu serba jimat-2 ni , nak mudahnya , bila kita tak guna sesuatu electrical appliances tu , cabut soket dia , Jangan gatal-2 nak biarkan , even kita da tutup suis , elektrik tu still mengalir macam air yang laju di sungai-2 sana tu . Macam mana ? Maapkan saya , saya tak suka bab elektrik elektronik ni , maka saya tak dapat terangkan dengan baik , ;'( Apa-2 pun , kalau tak guna sesuatu soket , rajin-2 la cabut ye .


P/s : Cuti Raya Haji satu hari je ? OMG . Harap-2 Isnin ni dah finalise selama seminggu , sekian , terima kasih .

4 comments:

  1. Salam..
    Singgah petang...
    Selamat berhujung minggu :)
    Itulah skrg nie kalau keluar rumah..semua cabut...

    ReplyDelete
  2. Terima kasih banyak-banyak untuk info yg berguna dari sis tu :D

    Salam perkenalan dari saya

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥