Saturday, 19 September 2015

Love Someone for the Sake of Allah

syafi khizar | 00:58 | 2Comments |



Bismillah . . 


Assalamualaikum . . .


Yaya muncul kembali . Ya , kembali . Tak sempat nak blogwalking , join GA , join contest , & bla . bla . bla . . Sobss . . 


Yaya minta maaf sangat-2 kepada mereka yang sudi berkunjung ke blog Yaya ni . Dah lama tak berhapdate , niat memang ada untuk hapdate , tapi , bila sampai kat kampus , niat hapdate entah ke mana , mood tengok online drama yang banyak . Eh . Jangan tuduh bukan-2 ya , bukan Yaya tak study , tak masuk kelas semua . . Bukan-2 , ni cerita pada waktu lapang di kampus . Aiceh ! Lapang la sangat kan ! Beratus-ratus ubat dan dos dia tak habis-2 menghapaii lagi .  


I will do my best starting from today . Yeay ! Blogwalking 10 blog setiap hari kira okay juga la kan. Tak pun , hapdate hari-2 , aiceehhh , modalnya ada untuk hapdate . Nak hapdate tu tak sempat . Apa ? Gunalah schedule hapdate tu lagi ? Bukan taknak . Tapi , tak sempat untuk menaip , dah tak sempat nak menaip , macam mana nak buat schedule update tu . =P


Back to the main topic , Love Someone for the Sake of Allah . Macam mana ? Bacalah yang atas-2 tu eh . Tak sempat nak explain panjang lebar . Once , someone said to me ,
'If we love something , we should let it go and if it comes back , it's ours'
Main point Yaya , kalau kita suka / sayang someone tu , jangan dikejar-kejar cintanya , tapi kejarlah cinta Allah , dan minta Allah tolong permudahkan segala urusan . :) Hidup di atas muka bumi yang fana ni , mesti letakkan sandarannya kepada Allah s.w.t , barulah hidup aman , damai , bahagia , tenang . Jiwa tarak kacau maa . . 


P/s : Senior Yaya cakap , Yaya kurus gila sekarang ni compared to masa zaman sekolah . :O Apakah diri ini tak cukup vitamin ? Dan Yaya je yang hari-2 menghadapi kompilasi diri mengatakan diri Yaya semakin berisi ? :O

2 comments:

  1. Hai ! Jemput join
    birthday giveaway mimin ni tau ^.^ ada hadiah menarik untuk anda

    ReplyDelete
  2. Terima kasih mai belog saya yea.
    salam ziarah kembali

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥