Sunday, 9 August 2015

Tips Memilih Gabungan Warna Pastel yang Sepadan

syafi khizar | 18:57 | 2Comments |
Bismillah . . .


Assalamualaikum . .


Pernah tak jealous bila blogwalking mana-2 blog , tengok combination colour dalam blog diorang ? Cantik-2 kan . Pandai diorang combine kan . Mesti dalam hati kita ada cakap macam tu .


Untuk itu , Yaya akan bagi sikit tips untuk tahu gabungan warna yang sesuai dengan warna pilihan kita .


1. Layari http://www.computerhope.com/htmcolor.htm


2. Pilih / Tekan salah satu warna pilihan korang , dalam list banyak-2 tu . Contoh , Yaya pilih warna Blue Gray



3. Akan keluar macam bawah ni :


4. Nampak tak warna bawah Blue Gray tu , dia tulis Complementary colour . Yang Complementary colour tu adalah warna yang sesuai kalau nak buat gabungan dengan Blue Gray tadi . 


P/s : Ada sesetengah warna tak ada complementary colour . Mana yang takde tu , pandai-2 la korang padankan =) 

Yaya nak ajak kawan-2 mendaftar sebagai Agent Affliate Simple Hijab . Untuk mendaftar , klik SINI .

2 comments:

  1. Betul la yaya..akak pening nak combined kan warna..rasa tak kena aje..last2 buat ikut warna kegemaran..ermmm..terima kasih ye..lepas ni boleh la cari warna yang kita suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups . Boleh kak , boleh guna lepas nj.. in shaa Allah , cantik.. hehe

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥