Saturday, 8 August 2015

Tips Buang Virus di Pendrive / Kembalikan Hidden File

syafi khizar | 08:25 | 3Comments |
Bismillah .


Assalamualaikum .


Pernah tak , tiba-2 pendrive korang masuk virus ? Dah cuba segala anti-virus , tapi , virus tu masih ada lagi . Atau .. Tiba-2 , dekat pendrive korang tu ada hidden file . (Hidden file ni pun kadang-2 , boleh menyebabkan virus) . So . Yaya nak ajar cara untuk hapuskan semua masalah ni .


1. Download Freeware USB Show (Secured)


2. Execute (Open) file tu , tukar ke bahasa Inggeris dan tekan Recovery the Hide Files


3. Pilih "This PC" (Windows 8, 8.1 atau 10) atau "My Computer" (Windows 7, Vista, XP dll)


4. Cari USB Drive yang dipasang, pilih dan tekan OK.


5. Tunggu sehingga selesai dan anda akan nampak semua file anda.



Yaya nak ajak kawan-2 mendaftar sebagai Agent Affliate Simple Hijab . Untuk mendaftar , klik SINI .

3 comments:

  1. tengkiu. smoga ilmu yg bmanfaat n diamalkan org lain akn mjadi paying di sana 6t. Aamiiiiiin.

    ReplyDelete
  2. As salam. Sape2 yg nk mintak tolong buang virus dlm pc or laptop, sy boleh tolong buangkn. Just msg or whatsapp me at 011 1182 9726. Area kl/selangor/putrajaya.

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥