Saturday, 25 July 2015

Ceritera Syawal

syafi khizar | 23:09 | 1Comments |


Bismillah.....


Assalamualaikum.. (Waalaikumsalam Tuan Tanah) :P

Walawehhhh... Kalau you tahu I curi mana poem tu , mesti you marah gila . . :P Dearest friend , sorry meh.. Aku bukan penyajak , penyair , nak ubah , gubah cipta sajak , syair bagai . Copy paste aku reti la .  




Walawehh.. Mood beraya korang ada lagi ke? Jujur ! Yaya langsung takde mood untuk beraya.. Ikut je family bawa pergi mana-2.. Nak beraya sendirian.. Em' Tunggu kahwin nanti la.. :P Encik Suami sebagai driver senang sikit.. =P ||Sungguh merepek, mohon abaikan||


Apa yang best raya kali ni? Mesti la berjumpa dengan sanak saudara yang jauh di mata.. Terbaca Siakap Keli punya post, dia cakap SK kurang rapat dengan sepupu sebelah ayah berbanding dengan sebelah emak. Korang macam mana? Kalau diikutkan salasilah keluarga.. Alhamdulillah.. Yaya rapat dengan kedua-dua belah.. Takde pilih kasih hokeyy.. -__- Tapi bila makin membesar ni, Yaya dapat rasakan sedikit jurang dengan sepupu belah ayah.. Ye la, dulu semua kecik-2 lagi, muka berlemuih, comot je.. Sekarang semua nahhh.. Cantikss, ayu-2,belaka.. Pandai make-up bagai.. ||Imma Natural Beuty, Tak payah make-up semua tu.. Bedak pun sensetip kalau guna, Acane tu?|| Plus, ada boyprennddd belaka.. Malas aihh nak nyibuk-2.. Duduk diam-2 baca buku sorang-2 lagi best.. :P


Anyway, yang paling syok raya tahun ni sebab.. Anak buah ramai.. muehehe.. ||Sebelah emak|| Bukan anak saudara dari kakak Yaya.. Tapi, anak-2 abang-2 & kakak-2 sepupu.. Dekat 50 orang semua sekali.. Tbh, Happy gila ramai budak-2, my world bebeh ! Takyah sibuk pikir isu semasa, enjoy je main dengan anak-2 syurga tu.. Macam-2 gelaran dapat raya ni.. 'Awak ni macam popcorn laaaa , Awak ni Pak Arab..' Part paling best masa diorang berebut mainan.. Puas moyang mereka nak pujuk.. Tiba-2.. Rayyan datang..



"Achik.. Jom main Ipad " Sambil pegang Ipad kat tangan kiri, sebelah tangan lagi hulur pada  tangan Yaya, lari-2 anak pergi dapur semata-mata nak ajak main game..



Adik-beradik Rayyan ni semua pendiam je dulu , sekarang Ya Rabb.. Kecoh satu kampung.. Kalau tengok bola tu, orang lain kena senyap diorang je nak mengulasnya..



Tak shabaarrr tunggu Raya Haji ni.. ! Missing them !



Paling best raya ni , hidup bebas . . Tenang . Aman . Bahagia .


Paling best raya ni , 'they' made my day . .


Paling best raya ni , Alhamdulillah, Semuanya dah selesai.. Terima kasih <3


Paling best raya ni , Kecoh pabila budak laki sekolah rendah datang beraya kat rumah, buka citer macam-2, bandingkan kehidupan dulu dengan sekarang.. Hiruk pikuk satu rumah...


Paling best raya ni.. Bersama yang tersayang.. <3 Uhuks . Maksud Yaya, family =)

1 comment:

  1. Dalam pada tak de mood..banyak yang best ye yaya..alhamdulillah..rezeki tu..hihi..

    ReplyDelete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥