Thursday, 30 July 2015

Ayat Sentap 3

syafi khizar | 07:32 | 8Comments |
Bismillah..


Assalamualaikum...


Hari ni, Yaya akan kongsikan beberapa ayat sentap , em' ayat teguran secara halus pun boleh daripada pembacaan Yaya sama ada di Facebook , Blog , mana-2 buku atau mana-2 laman sosial yang Yaya jumpa..


Peringatan ! Ayat-2 di bawah ni bukan hak milik Yaya , 100% hak milik mereka yang menulisnya di Facebook , blog , buku-2 dan mana-2 lah :)




Ada orang yang rayanya hari-hari. Ada orang pula yang sejak hari pertama lagi sudah tidak beraya. Tsk.


Dalam banyak-banyak benda, benda apa yang selalu rosak masa hari raya? Mutabaah amal.

Kalau Palestin ada bazar Ramadhan, konfem takde bazir makanan macam kat Malaysia, sebab depa selalunya kebuluran.

"Apsal kau monyok je?"'Sebab esok dah start pose. Lecehlah.'"Oh. Setahu aku, setan je yang sedih bila tiba Ramadhan ni."

Budak-budak zaman sekarang, Quran hanya akan dibaca bila ia diletakkan sebagai status di MukaBuku.

'Aku takut oh nak tegur dia buat maksiat.'"Kau lagi takut nak tegur dia kat dunia atau nanti dia tegur kau kat Mahsyar sana?"

Diam boleh jadi tanda setuju. Tapi dalam banyak keadaan, diam tu tandanya malas nak layan. Bercakap baik (faedah) atau diam.


Klik : Ayat Sentap 2

8 comments:

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥