Wednesday, 29 July 2015

1st Segment by Black Queen

syafi khizar | 18:04 | 4Comments |


Bismillah...


Assalamualaikum...


This is the very first segment by Black Queen.. Nak join boleh klik SINI


Tugasan untuk segmen kali ni adalah 'describe tentang diri korang dalam satu perkataan'


Nimble


Dalam bahasa kampung bermaksud cepat dan laju . Orang selalu panggil Yaya 'Bullet Train' & 'Machine Gun' . Tak patut kan ? Yaya digelar sedemikian sebab kebolehan bercakap laju pelbagai bahasa tanpa henti dalam masa 5 minit dan boleh baca paragraph yang panjang kurang dari 5 minit.. Dipanggil Bullet Train juga sebab kelajuan Yaya dalam bergerak.. Contoh, bila nak masuk dalam bas Rapid , orang lain sibuk beratur panjang , Yaya dah ada dalam bas Rapid tu dah.. 

Dan last sekali , Yaya rasa 'Nimble' paling sesuai untuk Yaya sebab kalau ada apa-2 tugasan yang cikgu / lecturer bagi , komfirm 1/2 jam lepas tu Yaya dah siap.. Contoh la, tugasan tu kena hantar dalam masa tiga hari lagi, Yaya dapat tugasan terus buat tanpa buang masa.. 


Okaylah !  That's all.. ^_^

4 comments:

  1. asku dtg dari segen yg sama ..
    all the best dear

    ReplyDelete
  2. hello dear, thanks join! dengan laju nya fara reply entry ni. hihi. goodluck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you.. Harap-2 ada rezeki.. Amiin!

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥