Wednesday, 17 June 2015

Apps Ramadan Legacy

syafi khizar | 16:08 | 2Comments |
Bismillah..

Assalamualaikum.. 

Yaya baru je download satu apps ni, bersempena dengan Ramadan yang bakal menjelma dalam beberapa jam lagi.. :D An awesome apps.. All muslims should have it.. Ramadan Legacy  nama diberi.


Apa yang bestnya app tu?

  • Mula-mula dia mintak 3 goal yang kita nak capai sepanjang ramadhan. Thats personal goal. So app tu akan bantu kita track sejauh mana kita capai goal tu.
  • Then, die track juga basic ibadah yang sepatutnya kita lakukan seharian. Solat, puasa, berapa page baca Al-quran.
  • Die juga ada provide journal. Kita boleh tulis ape2 yang kita rasa at that moment. Atau mubasabah masa ramadhan nanti.
  • Die jugak connect kita dengan 10000 muslim seluruh dunia, keep sharing status tentang ramadhan atau bagi tips. Kita jugak boleh jumpa ramai lagi muslim yang berpuasa sambil meningkatkan amalam-amalan sunat.
  • Dia jugak ada 'knowledge library' yang sediakan PDF tentang ramadhan yang boleh kita buat bahan bacaan sepanjang ramadhan.
  • Last but not least - my favourite - is the doa, hadith and ayat of the day. Setiap hari kita akan dapat doa baru, hadith baru dan ayat baru utk diamalkan bersama.

Musim handphone kat tangan ni, kalau tak mampu nak jauhkan dari kita, elok kita manfaatkan bersama ke arah kebaikan. Kalau dah download, jemput invite friend facebook utk mencuba sama. Selamat mencuba. 

P/s : Boleh download kat PlayStore :D


2 comments:

  1. bestnya, tapi sy pkai windows phone, limited apps T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. alala~ kena beli fon lain kot, untuk apps-2 tertentu.. :D

      Delete

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥