Friday, 8 May 2015

Review : Buku Diagnosis & Diagnosis 2

syafi khizar | 20:10 | 0Comments |


Bismillah..

Hi! DIAgnosis~ Siapa tau DIAgnosis ni apa?

*angkat kaki.. angkat kaki..* Ehh! Biadap sangat tu..

*Mohon angkat tangan yeee bukan kaki*

FYI \Untuk mana-2 manusia di planet ini yang tak tau lagi/, DIAgnosis ni merupakan judul buku.. Buku macam mana tu? DIAgnosis ni adalah sebuah buku yang ditulis oleh doktor-2 perubatan yang tidak asing lagi kat Malaysia ni. Ok, meh review sikit pasal buku ni.

DIAgnosis. Kenapa perlu ada dalam koleksi simpanan rak-2 dekat rumah buku DIAgnosis ni?
  • Buku ni ditulis bukan untuk bakal-2 pelajar yang nak amik Medik tu je, tapi untuk semua golongan
  • Buku ni, seriusly, BESSSTTTTT!!!
  • Isi kandungan DIAgnosis ni, kita dapat tambah serba sedikit ilmu pengetahuan mengenai perubatan, Houseman, On-Call, Treatment,etc..
  • Cerita-2 dalam DIAgnosis ni ditulis oleh doktor-2 dan doktor-2 pakar yang bertauliah lagi berpengalaman dalam bidang kedoktoran ni..
  • Diselitkan hadis-2 sahih dan ayat-2 al-Quran yang dapat kita ambil iktibar dan pengajaran untuk diri, keluarga, masyarakat dan negara (macam jawab soalan KBKK PAI pulakss)
  • DIAgnosis menduduki carta nombor 1 antara buku paling laris di MPH, Popular dan kedai-2 buku yang lain.
  • DIAgnosis mampu buat kita insaf dan respect dengan kerjaya sebagai seorang doktor dan diri sendiri sebagai pesakit akan datang.. (ayat hape ni, macam kelingss)
  • Akhir kalam, DIAgnosis.... mempunyai daya tarikan yang tersendiri yang mampu buat kita (sebagai pembaca) terasa bagaikan diri kita yang mengalami semua cerita-2 tu.

Maka! Untuk itu! Berdirinya saya di sini adalah untuk mengajak awak.. awak... awak... kamu.. kamu.. kamu.. semua untuk mendapatkan DIAgnosis & DIAgnosis 2 di pasaran.. Tak rugi wehhh...


No comments:

Post a Comment

💌 0617 Comments💬 ♥ Thank you lovely ♥